Der findes mange mænd, der gør alt for at træde ud over grænserne for menneskets formåen. Ashrita Furman har fx verdensrekorden i at have rekorder. Og den seneste i den ældgamle tradition er en vaskeægte viking.

Han står i en højde af 206 centimeter, han vejer i omegnen af 200 kilo og går under navnet Hafþór Júlíus Björnsson. Nogen vil måske genkende ham fra rollen som ’The Mountain’ i hitserien Game of Thrones.

Han blev oprindeligt kendt for sin usædvanlige styrke, når han sammen med blandt andre Robert Oberst, der indtager 20.000 kalorier om dagen, konkurrerer om titlen som verdens stærkeste mand. Nu har Hafþór altså sikret sig den fornemme titel som verdens stærkeste viking, efter han slog en 1.000 år gammel rekord. En rekord, der finder sin oprindelse i en ældgammel islandsk saga.

Historien fortæller om Orm Storulfsson, som formår at gå tre skridt med en mere end 600 kilo tung træbjælke, inden hans ryg knækker sammen. Den rekord satte Hafþór Júlíus Björnsson til vægs, da han for nylig tog fem skridt med en 650 kilo tung træbjælke.

Se rekorden her:

Det er endnu uklart, om Hafþór er med i den nye sæson af Game of Thrones, der har premiere i april måned.

Men du kan se traileren til den længe ventede serie her:LÆS OGSÅ: Video: Sådan har de skabt universet i Game of Thrones

LÆS OGSÅ: Her er kuren til stærke mænd - 20.000 kalorier om dagen

LÆS OGSÅ: Game of Thrones: Besøg seriens smukke locations