10 ting, vi ønsker os i juli scroll-down

Du tror måske ikke, at du har brug for en lommevægt, men det har du

Et par ruskindslippers, en lommekniv og en minivægt. Så kan sommeren bare komme an.

Af Christian Hanneborg
Foto: PR
Livsstil Euroman

1. Spis salt til

Vores hjemmestrikkede og anekdotiske datasæt lyver ikke: Det danske køkken er håbløst undersaltet. Det kan tælles på én hånd, det antal gange, vi ikke har svinget saltbøssen over en servering på et ellers kompetent lokalt spisested. Den slags sker aldrig i Italien. Ikke engang på steder, hvor menuen er lamineret. Lad det heller ikke ske for dig.         

1,4 kg. Maldon Sea Salt i bøtte til 205 kr. hos kokogkage.dk.

2. Pariserpoeter

De største oplevelser kommer i de mindste pakker. Det gælder også Everymans ’Library Pocket Poets’-serien, som består af digt- og essaysamlinger i lommeformat fra koryfæer som Frost, Dickinson og Auden – alle med fællesnævnerne: byer, rejser, venskab, musik, højtider og ægteskab. Start med Paris, og lad dit rejse- og læselystne hjerte vandre.

Poems of Paris til 122 kr. hos bogreolen.dk.

3. Giv slips

Slipset har atter vundet indpas i garderoben og den velklædte side af gadebilledet, og det er et kærkomment gensyn, hvis du spørger os. Den nemmeste måde at inkorporere slipset er ved at gå preppy til værks og huske, at der skal humor til et slips, ellers bliver du for alvorstung. Rowing Blazers (hånd)laver nogle flotte og meget wearable af slagsen.  

Rowing Blazers slips til 810 kr. hos rowingblazers.com.

4. TID!

Skak har medvind for tiden, og det er herligt for fordybelsens og de lange brillers spil. Hvis du har set et parti til et officielt stævne, har du med garanti bidt mærke i uret, de bruger til at skifte tur. Den lille bordeauxfarvede timer er en funktionalistisk designperle, som smager lidt af sen Dieter Rams. Og som virker lige så fint til Scrabble, GO eller Stratego.    

DGT 2010 skakur til 599 kr. hos skakshoppen.dk. 

5. Buksetrold

Drake’s’ lyse jeans er gode til det hele. Du skal ikke bruge et salgspitch for denim, så her går vi i detaljen: Det er de skrå forlommer, den høje talje, det rummelige lår og ruskindspatchet, der skiller dem ud fra flokken. Fair warning: Du bliver afhængig af dem.      

Drake’s 13oz acid wash jeans til 1.995 kr. hos drakes.com.

6. Velpatineret 

Hvis Chris Mitchell og Pilar Guzmán hyrer os som titelforfattere til den danske udgave af deres indretnings-pageturner, går vi med den længere, men mere sigende ’Kunsten at få dine nye penge til at ligne gamle’. Her får du tre stensikre takeaways: ægte tæpper, egetræ og original kunst. Forsidebilledet er i øvrigt bogens værste. Det skifter vi også. 

’Patina Modern’ af Chris Mitchell og Pilar Guzmán til 320 kr. hos bogreolen.dk.

7. Etiopiano

Emahoy Tsege Mariam Gebru var en kunstner med en historie og musikalsk begavelse så rig og kompleks, at disse linjer aldrig kan gøre hendes geni fyldest. Hun spillede lavmælt, etiopisk jazzklaver med afstikkere til de tidlige timer af en improviseret tagfest i Beirut via snoede omveje langs strengene på en stringent schweizerviolin. 

’Jerusalem’ af Emahoy Tsege Mariam Gebru til 197 kr. hos vinylpladen.dk.

8. Målt og vejet

Kender du det, at du lige skal veje af på farten? Du ved, når du mødes med din guld-, kaviar- eller plantepusher. Nuvel, denne lommevægt kommer næppe nogensinde i essentials-kategorien, men kun et fjols køber sine sidegadevarer uden at tjekke vægten. Og siden du har fundet vej til disse sider, ved vi, du ikke er et sådan. 

Satrue minivægt til 599 kr. hos kunstogkokkentoj.dk.

9. Ung kniv

Den faste læser ved, at disse sider blotlægger to af vores tungeste laster: bøger og knive. Bøger er selvsagte; vi lever jo af ord. Men der er noget tilfredsstillende ved en god kniv. Noget, der signalerer parathed og håndelag. Denne fine sag fra Craighill – som laver fandens fine hverdagsremedier – rammer et udtryk, størrelse og vægt, vi gerne vil eje.

Lark lommekniv til 525 kr. hos craighill.co.

10. Slip-on

Hjemmelivet får lige endnu en opgradering i form af en i Italien håndsyet ruskindsslipper på lædersål. Cognacfarvet, selvfølgelig, og med mulighed for at customize fodsålens hårdhed og bredde, så du ved, at den sidder, som den skal. Husk at size op: Nok kører du italiensk sok i de varme måneder, men du får brug for en lille uldsok til de kolde ditto.

Ruskindsslippers til 1.512 kr. hos deltoroshoes.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide og Shopping