Et tilfredsstillende sexliv bidrager til øget livskvalitet og trivsel, så det er super vigtigt, at sexlivet spiller. For halvdelen af danskerne gælder det, at sexlivet ikke er tilfredsstillende, og så er det altså på tide, at gøre noget ved det. 

Spørger man danskerne, så synes 69% ikke, at glidecreme er brugbart, men når de prøver det, ændrer de mening. Det siger lidt om, at vi her har at gøre med et, for mange, uudforsket område.

Og hvorfor egentlig? 

Glidecreme er lidt et fy-ord, som mange forbinder med et halvdødt sexliv, der skal holdes kunstigt i live. Men faktisk kan cremen meget mere, end den får credit for.

Den kan bruges både, når der skal leges med sexlegetøj og ved vaginalt samleje, analsex og onani. Nogle kan komme med i badet og andre kan bruges som massageolie og lystforstærker til kvindens klitoris.

Med andre ord: Det rette produkt kan spice lagengymnastikken op, så sexlivet kommer på ret køl - eller bliver endnu federe.

Her er seks ting, du skal vide:

Kom hjem med den rigtige glidecreme 

RFSU laver mange forskellige varianter, som er gyknækologisk testet og fri for parabener. Det er en god ide at sætte sig ind i de forskellige typer, før man køber. 

Vandbaseret - den naturlige

Indholdet består hovedsageligt af vand, og den vandbaserede glidecreme er den mest normale type. Fordelen er, at det ikke behøver vaskes af, fordi det fordamper og trænger ind i huden. Det gør dog, at du skal tilføje mere undervejs. Hvis du foretrækker en, som består af naturlige ingredienser, skal du gå efter en vandbaseret.

Prøv for eksempel ”Klick Natural Glide” - en uparfumeret version med mælkesyre, som er tilpasset PH-værdien i underlivet.

Silikonebaseret - den langtidsholdbare

Silikonebaseret glidecreme tørrer ikke, bliver ikke klistret eller sejt, og så er det meget drøjt i brug. Du undgår den akavede situation, hvor du skal fylde på løbende, da en dråbe eller to er mere end nok. Det holder til, at du vasker det væk med sæbe og vand, og det er også det, du skal bruge, hvis du er frisk på en fræk session i badet.

"Klick Supreme Glide" er silikonebaseret, mild mod kroppen og uparfumeret.

Vand- og silikonebaseret - det bedste fra begge verdener

Den kombinerede variant har en langvarig effekt og en mere cremet konsistens end de to andre typer. Det er også lettere at vaske af end silikonebaseret glidecreme.

"Magic Glide" er en kombineret variant med ekstra fugtighedsgivende egenskaber. 

Glidecreme og massageolie - til forspil og akt

Nogle cremer kan flere ting. For eksempel ”Turn Up The Heat”, som er en skånsom kombineret massageolie og glidecreme, hvor ingefær gør, at det varmer, når den smøres på. 

Den lille frække - til klitoris

"Oh Yes" er ikke en glidecreme, men derimod en lille fræk sag, som forkæler din dame - og dermed også dig.

Det er en stimulerende creme, som øger kvindens lyst med naturlige ingredienser som Ginseng. Cremen smøres på klitoris, og 15 minutter senere mærkes en effekt.

Shop hele udvalget i Matas, Bilka og Føtex.