MAN KAN GODT tale til mig om morgenen. Spørge mig om ting. Det er bare ikke sikkert, at man får et sammenhængende svar, eller at jeg senere på dagen kan huske, hvad jeg har svaret. Jeg er enormt langsom til at vågne. Jeg skal lige have været vågen en halv til en hel time, før harddisken er tændt. Da jeg spillede håndbold, og vi havde tidlige morgentræninger, fungerede jeg ikke særlig godt.

KLOKKEN 11 OM AFTENEN får jeg en påmindelse på min telefon om, at nu er det tid til at komme i seng. Så bliver den af og til lidt mere, men jeg skal helst have mine syv timer for at kunne fungere optimalt. Jeg har mange børn (fem, red.) og nyder samværet med dem, men når de tre, der bor hjemme, ved 21-tiden er kommet i seng, falder der ro over huset, og så sætter jeg virkelig meget pris på den voksentid, man så kan have. Jeg læser lidt nyheder, ser en film eller får talt med min kone.

NU BLIVER DET måske lidt for kinky for Euromans læsere, men jeg sover ikke i noget som helst. Jeg nyder meget at sove ganske nøgen og gør det året rundt. Det skal godt nok være koldt, før jeg tager en T-shirt på.

FØRHEN VAR JEG elendig til at komme i seng. Som ung elskede jeg af samme årsag at sove længe, men det har udviklet sig i den retning, at jeg står op med et smil på læben klokken 6.20. Fordi jeg vågner så langsomt, passer det mig perfekt at stå op før resten af huset. Men jeg skal stadig have hjælp af mit vækkeur.

JEG GÅR NED i køkkenet, tænder for min radio, finder noget morgenmad til mine drenge og smører deres madpakke. I radioen hører jeg stort set altid P4. Der får jeg mine morgennyheder 6.30, og de spiller lidt hyggelig musik. Så går jeg og vågner lidt for mig selv i køkkenet.

JEG GÅR IKKE i bad om morgenen. Efter jeg afleverer ungerne, har jeg fået en god rytme med at komme ned at træne. Jeg holder meget af at styrketræne, og jeg læste i en artikel, at når man har passeret de 40, er det vigtigt, at man får plejet sin muskulatur ved styrketræning. Også vigtigere end løbe- og cardiotræning. Efter det går jeg i bad.

I MIT LOKALE TRÆNINGSCENTER er det ikke sådan, at folk hele tiden kommer hen til mig, mens jeg træner, men det hænder da, at der er nogen, der lige skal hen at høre, hvordan det står til i håndboldverdenen. Der kommer mange forskellige typer i det center, hvor jeg kommer. Det er ikke fancy. Imens jeg træner, hører jeg Radiohead, Pearl Jam eller måske Dizzy Mizz Lizzys seneste plade. Det skal gerne være noget, der er lidt gang i.

TIL MORGENMAD SPISER jeg meget skyr. Oftest med forskellige former for müsli. Det er jeg blevet glad for. Så får jeg min morgenprotein, og jeg tager også sådan et proteintilskud. Det er en fast rutine for mig. Nogle dage laver vi alle mulige former for æg med forskellige former for kål og den slags. Jeg tanker altid godt op om morgenen. Det har jeg altid gjort.

HVAD ANGÅR SKØNHEDSRUTINER, er jeg jo godt gift (med Andrea Elisabeth Rudolph, der ejer skønhedsmærket Rudolph Care, red.). Jeg bruger altid Rudolph Cares serum og facial oil om morgenen. Det giver ansigtet lidt liv. Og så deo under armene – så kører det. Nogle vil kalde det en truckervask, men det er sådan, det fungerer bedst for mig. Jeg skal jo ofte direkte i en eller anden form for træning, eller også har jeg planlagt en morgenpadel-tid. Jeg er så privilegeret, at jeg ikke altid skal møde ind på et job klokken otte om morgenen.