Sponsoreret af Siemens Hvidevarer

Køkkener bliver mere og mere hi-tech. Flere funktioner, intelligente løsninger, wi-fi tilslutninger og pladsbesparelse. Men hvad betyder teknologien for din hverdag i køkkenet? Gør den dit liv nemmere? Gør den madlavning og kvalitetstiden i hjemmets hjerte bedre?

TV-vært og influent Lisbeth Østergaard og hendes mand Ralf Østergaard Christensen er vilde med mad og madlavning. Lisbeth har blandt andet skrevet bøger om madlavning, og parret bruger meget tid i køkkenet med deres to sønner. Som så mange andre par, er de dog ikke altid enige om, hvilken mad der skal laves – alligevel værdsætter de i den grad tiden sammen i køkkenet.SIEMENS_AMBASSADOR_LowRes_ (2 of 3).jpg

Fornyelse af køkkenet

Lisbeth og Ralf har i et stykke tid overvejet at forny deres køkken, så da Lisbeth tog til en demonstration i Siemens Hvidevarer showroom i Ballerup for at se det seneste inden for køkkenteknologi, fulgte vi med.

En af de enheder, Lisbeth var mest fascineret af, er den nye induktionskogeplade med integreret emhætte. Væk er den store emhætte, der deler køkkenet i to; mados og damp bliver suget igennem emhætten, der er bygget ind i selve kogepladen. 

Det er jo en kæmpe pladsbesparelse og tilmed en legant løsning”, siger Lisbeth.

En anden løsning, den nye kogeplade tilbyder, er den såkaldte flexinduction-funktion, der deler kogepladen op i flydende kogezoner. 

Jan Øland Jacobsen, ITC Responsible hos Siemens Hvidevarer, forklarer: ”Den nye induktionskogeplade har ikke traditionelle, fastlåste kogezoner. Det giver en stor fleksibilitet. Kogepladen registrerer automatisk, hvilke dele af zonen, der bliver brugt. Det betyder, at varmen genererer præcist, hvor der er brug for den – uden spild af energi. Desuden tilpasser den sig størrelsen af din gryde eller pande.614_BSH-Lisbeth-Vol2-1.jpg

Brugbar teknologi?

So far, so good. Men kan Lisbeth se sig selv få nytte af teknologien? Vi lod hende eksperimentere lidt i showroomet på dagen, hvor hun forberedte nogle retter med ingredienser, hun selv havde taget med. 

Det virkede lidt skørt i starten”, siger Lisbeth, ”men flexinduction-funktionen er super alsidig og giver virkelig fleksibilitet til madlavningen.”

Lisbeth fortsætter: ”Det er en fed feature, at kogezonerne tilpasser sig størrelsen på stegepanden og dermed kun giver varme der, hvor panden er. Og så husker kogepladen varmeindstillingerne for mine gryder og pander, så jeg kan flytte rundt på dem som jeg vil – og så tilpasser temperaturen på den nye kogezone sig automatisk.”

Så kan du se dig selv få nytte af den nye teknologi?

Absolut”, afslutter Lisbeth.

Læs mere on induktionskogepladen med integreret emhætte fra Siemens Hvidevarer her.