Vi har fulgt 32-årige Bjørn Frosts kamp mod den livstruende leukæmi de seneste måneder. Lang tids fremgang er nu desværre afløst af et tilbagefald så alvorligt, at lægerne har droppet tankerne om en ny transplantation. Samtidigt har kræftcellerne udviklet resistens mod kemo, så det er heller ikke en mulighed.

Derfor er han nu kommet på livsforlængende medicin. Siden den seneste artikel om Bjørn Frost kom på i onsdags, ’Det er hårdt at tænke på, at jeg aldrig kommer til at opleve gløden i øjet på en pige, der er nyforelsket,’ er der kommet et væld af breve, beskeder og kommentarer til ham.

”Det er helt overvældende. Det er flot, at de har overskud til at sige de mange pæne ting. Der er rigtig mange, der skriver til mig, at de har glæde af at læse det, og at det giver dem perspektiv på tilværelsen. Og at de er begyndt at genoverveje deres eget liv, og at de ikke vil lade småting som problemer i familielivet ødelægge nuet.”

Det er ikke kun støtte fra velmenende læsere, Bjørn Frost har modtaget. Flere piger har også kontaktet ham blandt andet med tilbud om at komme ud og køre motorcykel.
”Nogle roser mine øjne, og andre tilbyder mig at komme ud at køre på motorcykel med dem. Det er dejligt, men det hele er jo en sindssyg situation. Og det er lidt mærkeligt at få opmærksomhed på det, men det er også rart.”

Han har dog ikke tænkt sig at mødes med nogen lige nu.

”Jeg er nødt til lige nu at holde styr på min psyke og sygdom, så jeg skal ikke drikke kaffe med nogen af dem nu. Jeg kan måske også blive lidt urolig for at skulle møde en pige, der har et pleje-gen uden lige, så jeg bliver et projekt. Men måske på længere sigt, hvis jeg kommer ovenpå.”

LÆS OGSÅ: 
”Da jeg begynder at tabe håret, er det eneste, der bliver hængende, mit skæg. Jeg ligner Walter White.”Andre henvendelser, som det er lidt mere kompliceret at forholde sig til for Bjørn, er de mange, der har gode råd til alternativ behandling.

”Der må man lære at sortere. En skriver, at jeg bare skal holde mig til gulerødder og rødbeder og en anden, at jeg bare skal have skud med C-vitaminer.

Mange ser kræft som én sygdom. Men man kan slet ikke sammenligne leukæmi med en svulst i hjernen eller modermærkekræft. Det er vidt forskellige sygdomme, der kræver vidt forskellig behandling. Men de skriver selvfølgelig i bedste mening.”

LÆS OGSÅ: Niarn: "Jeg havde en kvart flaske vodka stående vodka ved siden af sengen, så jeg kunne gribe ud efter den i søvne

Der er også flere, der gerne vil sende blomster eller gaver, men der opfordrer Bjørn Frost til, at man i stedet donerer penge til Børnecancerfonden.

”Da jeg lå på Rigshospitalet, lå jeg lige ved siden af børnekræft-afdelingen, og det var virkelig hårdt at se.” fortæller han.

I den kommende tid skal Bjørn til møde med lægerne på Rigshospitalet, hvor de skal snakke om hans kommende forløb. Her skal de blandt andet undersøge, om der findes medicinske forsøg med ny medicin, som han kan komme på. For der er ikke flere etablerede behandlinger, de kan prøve. Problemet er lige nu, at hans knoglemarv er begyndt at sende kræftceller ud i blodet i bølger.

”Jeg er kommet på den nye livsforlængende medicin, der gerne skulle tage toppen af bølgen, så det er nede på et niveau, hvor jeg med hjælp fra Ritalin stadig har noget energi, så jeg kan komme ud og køre på motorcykel. Og måske komme ud på vandet. Det er mit store mål.”

På euroman.dk kan du følge Bjørn Frosts videre forløb.
 
LÆS OGSÅ: Synagogevagtens far: "Jeg har været drevet af hævn og har tænkt på drab. Heldigvis har min søn inspireret mig til at gå den anden vej, så jeg hævner mig med godhed"

LÆS OGSÅ: Klubikonet Jean Von Baden: Fra ravekonge til terapeut

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at slås med sin far