Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Vinter garderobe

Vinter garderobe

15 gode køb i vinterens vigtigste farve

Går godt i naturen og i gadebilledet.

Dette efterår og vinter står i overvejende grad i de grønne nuancers tegn. Godt nok har den armygrønne nuance og militærreferencerne efterhånden et par succesfulde sæsoner på bagen, men under vinterens AW16-modeuger var det stadig tydeligt hos blandt andet Craig Green, Maison Margiela og Burberry, at farven er højaktuel og holder kadencen.

Samtidig har de grønne nuancer også manifesteret sig på gadeplan, og det forstår man godt. De kan nemlig bæres til næsten alt.

Vi har fundet 15 gode bud på en af vinterens helt store tendenser, og det byder på alt fra militærinspirerede parka-og bomberjakker til tekniske sneakers og klassiske sweatre.


Acne Studios startede mærket op med at lave jeans, og siden dengang har jeans været en væsentlig del af mærkets DNA. Denne sæson er ingen undtagelse, og svenskerne har selvfølgelig også et par olivenfarvede jeans i porteføljen, der er designet til at stumpe en anelse.

Acne Studios Town Twill Olive til 1.495 kr. på acnestudios.com

 

 

 Hos Jack & Jones omfavner man også den populære militærtendens. Tendensen kommer blandt andet til udtryk i denne olivenfarvede hybrid mellem en skjorte og en jakke, der meget karakteristisk er designet med overdimensionerede lommer.

Skjorten kan nemt styles ind i enhver stilmæssig kontekst, og så er den særligt god, hvis man ønsker at skabe lag-på-lag effekten.

Pris: 499 kr. på jackjones.com

Maison Kitsuné har fortolket den ikoniske truckerjakke, og givet den et forfriskende pust. Det primære materiale er fløjl, og denne sæson har vist, at fløjlen ikke længere kun er forbeholdt din bedstefars garderobe. Farven er militærgrøn, og så er jakken samtidig udstyret med krave og foer i kunstigt fårepels.

Maison Kitsunés truckerjakke forener med andre ord tre af sæsonens vigtigste tendenser.

Maison Kitsuné Corduroy Trucker Jacket Pris: Ca. 2.494 kr.

H&M har givet den klassiske dobbeltradede frakke et militært twist.

H&M Dobbeltradet Frakke. Pris: 639,20 kr. på hm.com


Asket The T-Shirt

Som vi tidligere har skrevet, så følte August Bard Bringéus og Jakob Dworsky, at de var blevet udsat for røveri, hver gang de købte basistøj som t-shirts eller sweatere i de dyre mærkevareforretninger. Derfor har de to svenskere taget sagen i egen høj og skabt en kollektion af t-shirts, sweatre og skjorter, der forener gode priser med eminente kvaliteter. I kollektionen er der naturligvis også et godt bud på en grøn t-shirt.

Pris: Ca. 223 kr. på asket.com 

En tung uldsweater er essentiel i vintergarderoben, og man kan med fornuft investere i en armygrøn af slagsen denne vinter. Sweateren kunne passende komme fra Wood Wood, der har ramt en god nuance og udstyret den med en subtil detalje i form af mærkets smiley-logo.

Wood Wood Yale Sweater Pris: 1000 kr på woodwood.com

Den grønne tendens kan bestemt også komme til sin ret på fødderne. Eytys er kendt for sin overdimensionerede sål, og det er også tilfældet på den nye silhuet fra mærket, Doja, der denne sæson selvfølgelig også kommer i en army grøn kulør, der sælges eksklusivt hos Eytys og Sssense.

Eytys Doja Nylon Army Green. Pris: Ca. 1.265 kr.

En tung parkajakke kan holde dig varm og samtidig stilfuld igennem de kolde vintermåneder. Franske A.P.C. har et stærkt bud på sådan en variant i AW16-kollektionen.


A.P.C. Siberie Coat Khaki Green. Pris: Ca. 4.353 kr. hos tres-bien.com

Igennem de seneste sæsoner har bomberjakken været modebilledets mest populære jakke. Men bomberjakken er i de fleste tilfælde ikke egnet til det kolde vintervejr. Heldigvis kommer Alpha Industries dig delvist til undsætning, når de leverer den mest ikoniske bomberjakke med et vintervenligt twist i form af en krave i fåreskind.

Alpha Industries Injector III Jacket. Pris: 1800 kr. hos stoy.com 

Der hersker ingen tvivl om, at militærtendensen og den armygrønne farve primært er at finde på de mere streetwearinspirerede items. Men farven kan bestemt også anvendes i en mere formel stylingkontekst. For eksempel med en olivengrøn skjorte fra Legends, der vil fungere stærkt under et navy jakkesæt.

Legends Shimoda Skjorte. Pris: 500 kr. hos legends.dk

Endnu en klassisk og stilsikker sweater i den grønne nuance. Og ligesom skjorten fra Legends, så står det svenske brands bud på en merino sweater bestemt også perfekt til jakkesættet, men også til de mere afslappede elementer i garderoben.

Filipa K Cotton Merino Sweater. Pris: 999 kr. hos stvalentinshop.dk

Marc Jacobs’ bud på et par armygrønne bukser, der flirter med udtrykket fra smokingbukserne. Med de militære referencer in mente, er bukserne nemlig kreeret med et vovet metallisk sidebånd.

Marc Jacobs Cropped Metallic Trimmed Cotton Twill Chinos. Pris: 2.939,54 kr. på mrporter.com

Som en væsentligt del af militærreferencerne er selvfølgelig også camouflagen, der for alvor er blomstret op igen. Og særligt Virgil Abloh har igennem flere år mestret netop camouflagen i sine kollektioner, hvilket bestemt også er tilfældet med designerens fortolkning af den måske mest ikoniske militærjakke, nemlig M65’eren.

OFF-White Green Camouflage M65 Jacket. Pris: Ca. 8.222 kr. hos ssense.com


Det luksuriøse italienske modehus MARNI er teamet op med Zalando for at nyfortolke de vigtigste silhuetter fra Vans, Reebok, Dr. Martens og Timberland. Og hos Reebok har den tekniske sneaker Instapump Fury blandt andet fået en armygrøn makeover.

MARNI x Zalando Reebok Instapump Fury. Pris: 1599,- på zalando.dk


Noah Double Breasted Corduroy Jacket
Et jakkesæt fra Noah er ikke et hverdagssyn. Men denne sæson prøver mærket alligevel kræfter med et olivengrønt dobbeltradet sæt i fløjl, der har masser af kant og som er tiltænkt en mere streetinspireret styling.

Pris: Jakke ca. 4130 kr.

Bukser ca. 2058 kr.

LÆS OGSÅ: Tid til vinter-accessories: 19 gode handsker, halstørklæder og huer

LÆS OGSÅ: Dansk sneakerbrand går den kolde tid i møde

LÆS OGSÅ: Se billederne: Stella McCartney lancerer sin første kollektion til mænd