Efteråret banker så småt på døren, og dermed er det tid til at skifte de korte rør og lette jakke ud med striktrøjer og uldfrakker.

Til dette efterår er arbejdsrelateret tøj og militæret i højsædet, og kakifarver præger farvepaletten. Samtidigt bliver streetwearstilen endnu mere dominerende, hvilket gør, at hættetrøjer og brede bukser bliver tydelige i gadebilledet.

Klassikere som polotrøjen, rullekraven og uldfrakken holder stadig sit greb i moden og er fortsat populære. Og så er denim en af sæsonens største tendenser.

Det behøver ikke at vælte budgettet at følge moden og friske garderoben lidt op ved årstidsskifte, det har highstreetkæder og andre budgetvenlige mærker sørget for. Euroman.dk har her fundet 12 køb til efterårsgarderoben til et samlet beløb af 4.969 kroner.

ASOS Wide Leg Pleated Balloon Shape Trouser til 320 kr.

Vi har skrevet det flere gange efterhånden, men nu ser det for alvor ud til, at bukserne bliver bredere til dette efterår. En ting er, at de fremmeste modedesignere har gjort bukserne brede og baggy, en anden ting er, at de store kommercielle virksomheder, også har kastet sig over dem.

At bukserne nu skal være bredere, er en helt oplagt modtendens på de seneste 10-15 års stil, hvor bukserne næsten ikke kunne være stramme og korte nok.

Fonda Sublime The venice polo til 500 kr.

Grøn bliver en af efterårets mest populære farver, og polotrøjen tager endnu en sæson. Begge tendenser forenes her af det nye danske mærke Fonda Sublime, som netop har præsenteret deres første kollektion. En kollektion, som indeholder polotrøjer, sømandsstribede t-shirts og helt enkle t-shirts i god kvalitet. 

ASOS Wool Mix Overcoat til 800 kr.

En klassisk uldfrakke er den simpleste måde at se velklædt ud. Træk den over en enkel skjorte, sweatshirt eller uldtrøje, når det bliver koldere, så kommer du rigtig langt.

 

Weekday Yard Shirt til 400 kr.

Grøn er blot én af flere kakifarver, som bliver utrolig populære dette efterår. En lysere kaki, næsten beige sender også referencer til militæret og workwear, som store dele af modebranchen er inspireret af for tiden. 

H&M T-shirt med lav rullekrave til 199 kr.

En kraftig T-shirt med en lav krave gør sig rigtig godt, når vinden begynder at bide mere på cykelturen om morgenen. Og samtidigt kan den også bruges i stedet for en polo eller kortærmet skjorte her i sensommeren. Med en inspiration fra en cykeltrøje beviser H&M, at sportsreferencerne end en gang tydelige i efteråret.

COS Merino Roll-Neck Jumper til 490 kr.

Rullekraven er en rigtig efterårsklassiker, der aldrig dør helt ud. I disse år er den ekstra populær, og den kan sammensættes med alt fra en blazer og skjorte til en bomberjakke. Denne grå udgave fra COS er tynd og god til de tidlige efterårsmåneder, som vi går i møde nu.

Akins Collective Cap til 349 kr.

Til efteråret er baseballkasketten det mest populære hovedbeklædning, og mange brands kommer med sin egen version. Danske Akins Collective har lavet en helt enkel og veldesignet version, som udover denne sorte også kommer i en hvid udgave.

H&M Solbriller til 69,95 kr.

Solen står lavt på himlen om efteråret, og derfor hører et par solbriller også hjemme i efterårsgarderoben. Flere velansete designere har de seneste par lavet solbriller i gennemsigtigt stel, og nu kommer H&M så også med et par.

Forét Deer Hoodie til 700 kr.

Hættetrøjen er virkelig vendt tilbage til modebilledet på det seneste, og den vil spille en tydelig rolle i modebilledet til efteråret. Ifølge streetwear-designerstjernen Virgil Abloh (kreativ chef for Kanye West og sit eget mærke Off White) er hættetrøjen den nye blazer.

ZARA Denimjakke med lammeskind til 549 kr.

Omend man har en klassisk eller streetwear-stil, så passer denimjakken ind i efteråret. Et bredt udsnit af designere og highstreetkæder har kastet sig over jakken i det slidstærke materiale, som ligesom flere af andre tidens populære beklædningsdele sender referencer tilbage i historien.   

TOPMAN Mini fit Beanie til 71 kr.

Senere på efteråret bliver den oprullede hue populær, ligesom den har været det de seneste par efterårssæsoner.

Converse Chuck Taylor All Star 1970s til 521 kr.

De historiske Chuck Taylor-sneakers har henover sommeren gjort comeback i modebilledet. Selvom lærredsskoene ikke er de mest optimale efterårssko, når det regner, så har Converse relanceret den oprindelige 1970’er model i en afdæmpet, efterårsvenlig farve. Og så skinner solen heldigvis også om efteråret. 

LÆS OGSÅ: Jakken du ikke kan komme udenom dette efterår: 14 bud på din nye denimjakke

LÆS OGSÅ: Sådan bliver dine sneaks hvide igen på ingen tid

LÆS OGSÅ: Det afblegede 90’er-hår er tilbage