Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 3 - Esben Bjerre
Foto: Rasmus Weng

Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 3 - Esben Bjerre

For 16. gang kårer Euroman Danmarks bedst klædte mænd.

Nr. 3 - Esben Bjerre

28 år, journalist

Hvornår føler du dig mest velklædt?

”Jeg bryder mig meget lidt om løstsiddende tøj, så jeg ejer næsten kun tøj, der sidder til. Jeg befinder mig suverænt bedst i jakkesæt og skjorte, gerne med slips. Jeg var ret gammel, før jeg fandt ud af, at det var fedt at købe sit eget tøj i stedet for, at min mor gjorde det. Min krop er ikke super alsidig, så jeg har et meget smalt garderobevalg, som jeg så navigerer indenfor. Jeg kan fx ikke gå i sportstøj, for så ligner jeg en amerikansk fodboldtræner.”

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 6 - Thomas Delaney 

Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?

”Der er ikke nogen, hvor jeg tænker, at alt, hvad han har på, kan jeg lide. Jeg vil dog gerne fremhæve Manu Sareen (folketingsmedlem for De Radikale, red.) som en type, der har fundet ud af, hvad der fungerer for ham, og som udnytter det med gode jakkesæt. Min søde kollega Peter Falktoft går i tøj, jeg slet ikke er på bølgelængde med, men han er ekstremt modig, og det er meget forfriskende med folk, der tør noget. Hvis man kan bære at møde op i kilt, skal man gøre det.”

LÆS OGSÅ: Danmarks store stilikoner - Peter Falktoft: ”Finanskrisen er jo det bedste, der er sket for sådan nogle som mig. Man behøver ikke længere ligne et juletræ” 

Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?

”Jeg fik et ur af min kæreste, da vi fik vores datter for et år siden, som jeg er ufattelig glad for. Det er et gammelt Omega Seamaster. Jeg kan ikke holde ud, hvis jeg er kommet ud ad døren uden det om håndleddet. Derudover ejer jeg et slips, jeg så for mange år siden på bloggen The Sartorialist. Det sad om halsen på Lino Leluzzi, som ejer den milanesiske herretøjsforretning Al Bazar. Han går næsten altid med slips, hvor der er vævet et syvtal ind på. Jeg fandt frem til deres hjemmeside, skrev utallige mails, men fik aldrig svar.

På et tidspunkt var en kammerat dernede, og jeg fik ham overtalt til at smutte omkring butikken, vente 10 minutter på at få lov til at blive ekspederet – klassisk italiensk overlegenhed – og til sidst købe et. Jeg bruger det sjældent, jeg vil helst ikke slide det for meget. Det er koksgråt med et syvtal vævet i en gråblå nuance. Dejlig tyk kvalitet.”

LÆS OGSÅ: Da jeg vidste jeg var god: Esben BjerreHvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?

”Som alle andre i Mediedanmark var jeg stor fan af ’Mad Men’ og hele den stil, man så i serien. Da jeg var på udveksling i San Francisco, læste jeg en artikel om, at fyren, der har sammensat garderoben for serien, havde lavet en minikollektion for Brooks Brothers. Den var selvfølgelig udsolgt på 14 sekunder. Et godt stykke tid efter jeg var kommet hjem, var jeg inde i secondhand-butikken O-S-V i Peder Hvitfeldts Stræde i København, hvor der hang et næsten nyt jakkesæt fra kollektionen i lige præcis min størrelse, 46. Det kostede 4.000 kr. og var langt over mit SU-budget. Men jeg købte det selvfølgelig. Det har jeg brugt mange gange siden.”

LÆS OGSÅ: Stor guide: 79 gode køb til vintergarderoben

Har du et stilmæssigt forbillede?

”Italienere på film ser altid fremragende ud. Ideen om den ulastelige italienske herremode er genial. Det samme er den rigtige balance af britisk aristokrati, hvor man klæder sig, som gik man på Oxford University med en flot trenchcoat. Sådan noget, som de preppy mænd i Stockholm ville ønske, de mestrede. De vil have det hele og ender på én gang med pastelfarver, sejlersko, kashmirsweatere, klude, armbånd, ure og hat. Altså slap nu af.”

Moderedaktør Frederik Lentz Andersens begrundelse:

Den korrekte ’Monte Carlo’-vært ved, hvordan jakkesæt og slips bæres afslappet og tjekket. Han er uanfægtet af sin cool, men mere outrerede medvært, Peter Falktoft, og holder stolt fast i sin klassiske garderobe. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Esben Bjerre og Bedst klædte mand