Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Dansk herremode eksponeres i ikonisk stormagasin i London: Her er 18 gode vinterkøb fra de fremadstormende danske brands

Dansk herremode eksponeres i ikonisk stormagasin i London: Her er 18 gode vinterkøb fra de fremadstormende danske brands

Et vigtigt skridt for den danske herremode.

Danske herrebrands som Soulland, Henrik Vibskov og Wood Wood har for længst sat deres præg på det internationale modelandskab og understreget Danmarks evne til at skabe interessant herreekviperring.

Men det er som om, at interessen for dansk herremode har taget ekstra fart igennem de seneste år, hvor mange nye danske herrebrands er blomstret op med en ny og alsidig tilgang til design og æstetik.

Ja, faktisk går det så godt for den danske herremode, at den store internationale modeformidler Business of Fashion meldte sig under fanerne efter Copenhagen Fashion Week i sommer og udnævnte København som en af de mest fremadstormende byer indenfor herremode. Britisk GQ fulgte trop og roste flere af de unge danske brands, da de besøgte modemessen CIFF.

Og netop CIFF har nu indledt et projekt, der meget vel kan tage flere af de unge danske herrebrands til det næste niveau. Arrangørerne bag modemessen har nemlig allieret sig med det ikoniske stormagasin Harvey Nichols i London og iscenesat projektet og pop-up butikken ‘North Wind’, som løber af stablen i oktober og november.

Projektet skal sætte fokus på skandinavisk design og livsstil og dermed også en række spirende danske herrebrands, der får en unik mulighed for at vise deres værd på den helt store scene i London.

“Harvey Nichols er en slags direkte genvej til de lynhurtige forbrugere. Det giver både CIFF og de respektive brands muligheden for at vurdere, om de kan klare sig internationalt blandt alle de internationale superbrands. Indtil videre performer nogle af de brands, som vi har med rigtig godt,” siger Kristian W. Andersen, direktør og kreativ direktør for CIFF.

Men hvad er det, der gør den nye generation af danske herrebrands så interessant, at de skal kurateres i Harvey Nichols i London?

“Dansk herremode er i min optik inde i en positiv periode. Flere brands er kommet til med en international æstetik og profil. Det er mærker, der rent faktisk har en signatur i form af deres design. Og det er positivt, fordi de sandsynligvis ville kunne stå distancen internationalt,” fortsætter Kristian W. Andersen, der understreger, at man har udvalgt en række brands og designere, der har en relevans og en kollektion, der kan klare ’presset’ i udlandet, og som samtidig ikke skal konkurrere på pris, men på design og idé.

Èn af dem er Kjetil Aas, der er grundlægger og designer hos Armoire Officielle, og for ham er synligheden i Harvey Nichols enormt vigtig:

“Harvey Nichols er en af Europas stærkeste retailere, og at vi i forbindelse med ‘North Wind’-projektet er sat sammen med nogle af Skandinaviens stærkeste menswear brands er et stort skulderklap”, fortæller Aas, der samtidig giver Kristian W. Andernsen ret i, at dansk herremode befinder sig i en enormt spændende udvikling:

“Igennem de sidste ti år har vi set en spændende udvikling indenfor dansk herretøj. Soulland, Wood Wood og Norse Projects har fra starten tiltrukket opmærksomhed fra udlandet. Og i kølvandet på det er flere yngre brands begyndt at skubbe til grænserne for traditionel, dansk herremode. Udtrykket er langt mere internationalt end tidligere,” mener han.

I anledning af udstillingen ‘Nothern Wind’ har Euroman.dk udvalgt 18 gode vinterkøb fra de fremadstormende danske herrebrands’ AW16-kollektioner, der lige nu er repræsenteret og kurateret i Harvey Nichols i London.

Tonsure imponerede mange, da de fremviste AW16-kollektionen under Copenhagen Fashion Week i vinters efter sejren ved Dansk Design Talent - Magasin Prisen. Dengang stak særligt mærkets bomberjakke ud, og det er stadig tilfældet.  

Malte Flagstad har designet en bomberjakke, der leger med proportionerne og har et særpræg, hvilket er tiltrængt i et modebillede, hvor bomberjakken ellers er her, der og allevegne.

Tonsure Bomber til ca. 3.700 kr.

AW16-kollektionen understreger dog, at pyjamasser og silkekåber ikke er det eneste, som All At Sea kan. Man kan nemlig også finde lækre, minimalistiske striktrøjer, der passer perfekt til vinterdagene. Og ja, de er naturligvis lavet i en luksuriøs blanding af silke og cashmere.

All At Sea strik Pullover til 1.600 kr.

Martin Asbjørn er en af de mest lovende designere på den danske modescene. Denne sæsons kollektion præges af en kombination af luksuriøse materialer, løse blazerjakker og afslappet streetwear. Heriblandt finder man en detaljefyldt sweatshirt med opkradsede syninger, der samtidig omfavner oversize-looket.

Martin Asbjørn Panel Sweatshirt til ca. 900 kr.Kjetil Aas fortolker en af efteråret og vinterens helt store tendenser. Designeren har nemligt grebet fat i fløjls-materialet og givet det en moderne makeover. Det har resulteret i en mørk flaskegrøn 3-knaps blazer, der både vil gøre dine venner og din bedstefar misundelig.

Armoire Officielle Birger Blazer til 3.500 kr.


Skal man fuldende fløjls-looket, kan man ligeledes ty til de matchende stumpede bukser med læg, der ligesom blazeren er yderst moderne i sit udtryk.

Armoire Officielle Dirk trousers til 1.800 kr.


Britisk GQ hyldede blandt andet Casper and the Beast, da de aflagde CIFF et visit under sommerens modeuge. Og det forstår man godt, når man ser mærkets moderne og monokrome fortolkning af en militærstøvle. Den er alt, du behøver for at klare dig igennem vinteren.

Casper and the Beast War Boot til 2499 kr.

Hættetrøjen går sin sejrsgang dette efterår. Vetements, OFF-White og Gosha Rubchinskiy har gjort den mere aktuelt end nogensinde før. Også hos BLS Hafnia kan man finde et stærkt eksemplar i vintervenlige jordtoner.

BLS Hafnia classic hoodie til 699 kr.

 
Dette efterår og vinter slår Han Kjøbenhavn et slag for forstæderne, håndværkere og ikke mindst træningstøjet. Referencerne er tydelige hele vejen igennem kollektion. Denne fodboldinspirerede T-shirt med C.B.Smed påtrykt er ingen undtagelse. Og i en tid, hvor modebilledet er præget af en anti-æstetik, falder Han Kjøbenhavns t-shirt perfekt ind.

Han København Poly Football Shirt til 549 kr.

 

En dobbeltradet signaturblazer fra Martin Asbjørn i nålestrib. Silhuetten er en anelse firkantet, og det giver blazeren præg af netop dét internationale potentiale, som CIFF ønsker at sætte fokus på med ‘North Wind’ i London.

Martin Asbjørn Double Breasted Blazer til ca. 2.800 kr.

En monokrom baseball-cap er en sikker vinder sæson efter sæson. Den går med andre ord aldrig af mode. Neck har begået en sort satinudgave med ‘Inferno’ subtilt skrevet på capens side.

Neck Inferno Cap til 399 kr.

Takket være blandt andet Kanye West fylder militærreferencer stadig meget i modebilledet. Og militærreferencerne er også signaturen hos Newline Halo, hvilket skinner tydeligt igennem med denne weekendtaske.

Newline Halo Bag til 999 kr.

Nosomnia, der drives af Jonas Bier og Ida Van Gaever, formår at forene den skandinaviske minimalisme med stærke detaljer. Den tilgang er da også iøjnefaldende på mærkets hvide skjorte, der med sin asymmetriske lukning snuser til kimonoens udtryk.

Nosomnia Inclined Shirt til 1300 kr.


Selv om vinterens står får døren, så er Rains fortsat et godt valg. For på trods af de mange regnsvejrsdage i  Danmark, har de fleste danske mænd stadig tendens til at iklæde sig uldfrakken. Derfor kan man passende smide en oversize poncho fra Rains udenpå uldfrakken for at skåne den, når det regner.

Rains Poncho til 699 kr.

Også Heliot Emil leger med den populære bomberjakke. Set forfra virker jakken ganske neutral, men på ryggen er påsyet et stort foto-patch, der giver jakken den helt rette kant.
Samtidig giver patchet også referencer til Raf Simons, der flere gange har brugt lignende sort/hvide fotoprints i sine kollektioner.

Heliot Emil Bomberjakke til ca. 2.800 kr.

Igennem de seneste sæsoner har sportswear haft en fremtrændede rolle i modebilledet, og derfor kan man sagtens finde plads til den stilfulde løbejakke i hverdagsgarderoben. Det nye danske mærke Doxa designer løbetøj/sportswear med snilde for både stil og det tekniske, og samtidig støtter mærket op om unge Kenyanske løbetalenter.

Kollektionen er allerede at finde i Harvey Nichols, men er man ikke i London, må man vente til næste uge, hvor den kommer online og hos Støy.

Et par gode lædersko hører til i mandens garderobe. Og behandler man dem godt, kan de ligefrem følge en i årtier. Capital Goos har kreeret en klassisk og luksuriøs Derby sko, der er fremstillet af Sanders i England. Det er et kvalitetsstempel.

Capital Goods by Sanders Derby Sko til 2.300 kr.

Tonsure skjorte til 1700 kr.

Er man på udkig efter en skjorte, der kan lidt mere end det sædvanelige, så kan man passende rette blikket mod Tonsure. Det danske mærke tilfører nemlig masser af kant til den traditionelle lyseblå skjorte, når et tæppeinspireret silkestykke er påsyet skjortens ene side.

Tonsure skjorte til 1.700 kr.

 Det er ikke bare med militærstøvlen at Casper and the Beast imponerer. Også den populære og alsidige Chelsea støvle har fået en tur i Casper Madsens designmaskine. Og som GQ skrev i sommers, så er det resulteret i et par støvler som både Kanye West og Harry Styles ville elske.

Casper and the Beast Chelsea Boots til 1899 kr. 

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks 10 mest Danmarks velklædte mænd

LÆS OGSÅ: 11 tøjfejl fædre begår