Den måske mest udskældte frisure kommer tilbage – men hvorfor? scroll-down

Den måske mest udskældte frisure kommer tilbage – men hvorfor?

Svenskerhår, bundesligahår, mullet. Den ikoniske frisure, der er kort foran og lang bagpå blev moderne i slutningen af 70’erne som et opgør mod det pæne samfundsideal. Nu er den tilbage. Måske som et nyt oprør?

Af Isabella Balanchi og Ida Jørgensen
Foto: Getty Images og
Mode Euroman

To små, hvide butikshunde løber rundt blandt stole på hjul og reoler med hårprodukter. En snert af blegemiddel fylder rummet. 24-årige Jakob Abildgaard Knudsen sidder i stolen hos Posins Frisør på Trøjborg i Aarhus og har efter en måneds overvejelser besluttet, at nu skal der gøres noget ved lokkerne.

Han er velforberedt og viser frisøren Instagram-billeder af en spansk influencer og screenshots af gamle 80’er reklamer for tøjmærket Ball. Alle på billederne har hår, der er kort foran og længere bagtil.

Frisuren er ikonisk. I 1970’erne og 1980’erne var den alle vegne. Inspireret af idoler som George Michael og David Bowie. Senere blev den latterliggjort og fik øgenavne som svenskerhår og bundesligahår.

I dag hedder det en mullet, og blandingen af langt og kort har fundet vej tilbage til kendisserne på den røde løber. Men også hos danske frisørsaloner efterspørger især unge fyre at få ‘forretning foran og fest i nakken´.

Se, hvad vi ellers skriver om: Frisurer til mænd