I 75 år har den danske ur- og smykkeforretning Klarlund sat sit præg på København og har været en stor del af den rivende udvikling, vi har set inden for urverden de sidste årtier.

Men i dag blev det offentliggjort, at det store schweiziske smykke- og urfirma Bucherer har opkøbt den danske virksomhed og dermed overtager Bucherer, der allerede har en butik i Illum, Klarlunds butikker på Østergade og i Axel Towers samt deres værksted.

“Vi er glade og stolte over at kunne byde Klarlund velkommen i Bucherer familien. Klarlunds historie og resultater er imponerende og vi har den største respekt for dette familieejede firma. Ikke mindst, fordi vi selv er et familiedrevet firma, og vi har så mange fælles værdier såsom øje for detaljen samt fokus og passion for fremragende håndværk.

Bucherer anerkender til fulde de resultater og hvor stor andel Klarlunds medarbejdere har haft i den opnået succes, og vil gerne bygge videre på det sammen med de nuværende medarbejdere i en fælles fremtid,” udtaler Guido Zumbühl, CEO i Bucherer Group i en pressemeddelelse.

Morten Pitzner, tidligere ejer og formand i Pitzner Foundation, siger om Bucherer Group som Klarlunds overtagelsespartner i pressemeddelelsen:

”Det var vigtigt for os at finde en ny ejer, som vi deler fælles værdier med og som forstår Klarlund både fra en urmagers og en smykkedetailforhandlers perspektiv. Med Bucherer har vi fundet netop det. De bidrager med den ekspertise og forståelse, som vi har været på udkig efter.

Hos Klarlund har det vigtigste altid været tradition og lokale principper. Med Bucherer har vi nu en stærk, international partner, der stadig er familiedrevet og derfor opretholder disse værdier.”

Overtagelsen træder i kraft 4. januar 2023, og de to parter er blevet enige om ikke at afsløre de økonomiske detaljer ved transaktionen.