Emil Stabil.
Foto: Rasmus Weng Karlsen

Emil Stabell blev til Emil Stabil midt på Atlanten

For snart seks år siden kom Emil Stabil brasende ind på den danske musikscene. Uforvarende og uimponeret. Med melodier og rim, der splittede vandene og sendte kaffen i den gale hals. Men hvem er manden bag de farvede solbrilleglas? Oliver Bodh Larsen fortæller historien om Emil Stabil – og om Stabell, som han hed, før han blev rapstjerne.

Emil Stabil.
sound

Lyt med Euroman

Emil Stabell blev til Emil Stabil midt på Atlanten

Lyt til denne artikel med Euroman.
Klik her for at læse mere.

video

Årgang 2014 af gadefesten Distortion har nået sin sidste dag. På vej ind i Københavns havn er Skoleskibet Danmark. Ombord står matrosen Emil klar til at erobre det territorie, som han først for nylig, godt og vel offline og på midten af Atlanten, har fundet ud af, at han er herre over. Væbnet med sit virale nummer ’Er det en fugl’ befinder Emil Stabil, som egentlig bare skulle være matros, sig pludselig ved roret af dansk hiphop og parat til at udstikke en ny kurs.

Emil Stabell voksede op i Aarhus V med sine forældre og to søskende. Som ung knægt gik han ikke og fyldte sit hoved med rapstjernedrømme. Faktisk drømte han ikke om særligt meget. I en periode havde han drømt om at blive fodboldspiller, men den drøm varede kun to træninger og en enkelt kamp, før Stabell kastede støvlerne på hylden.

”Jeg startede på bænken, og da jeg så kom ind, blev jeg placeret som venstreback. Det orkede jeg ikke. Fuck det,” fortæller han.

Næ, så var en omgang bold på blokken at foretrække. Der var der ikke noget fis med at stå i kø for at få lov at sparke. Ikke nogen kasser eller systemer at forholde sig til.

”Jeg er ret meget en quitter, faktisk,” fortæller Emil. ”Hvis ikke jeg er god med det samme, så gider jeg ikke. Det er fedt at være god til ting. Det kan de fleste nikke genkendende til, men jeg tror, at jeg er lidt mere ekstrem i den grad.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her