Erik Rimmer er en af Danmarks bedst klædte mænd: “Jeg har altid mange skjorter med på mine forretningsrejser. Det nytter jo ikke noget at komme gennemsvedig til en Hermès-middag, vel?” scroll-down

Erik Rimmer er en af Danmarks bedst klædte mænd: “Jeg har altid mange skjorter med på mine forretningsrejser. Det nytter jo ikke noget at komme gennemsvedig til en Hermès-middag, vel?”

Chefredaktør for Bo Bedre Erik Rimmer passer på mange måder bedre ind på en high-end fortovscafe i Italien, end han gør herhjemme. Han elsker italiensk mad, kunst, kultur og mode – sidstnævnte kommer tydeligt til udtryk i hans, efter danske standarder, ekstravagante beklædning. Garderoben består primært af jakkesæt og sportsjakker i alskens farver og god kvalitet fra internationale modehuse som Prada, Tom Ford og Raf Simons. Erik Rimmer er en ener, som ikke er bange for at skille sig ud, og det hylder vi ham for.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth P. Nissen
Mode Euroman

Har du nogle regler forbundet med at klæde dig på? 

”Jeg hører til den gamle skole, som absolut synes, at hvis man skal ud at spise om aftenen, så klæder man om. Jeg synes næsten, at man er forpligtet til at skifte. Den fysiske forandring gør noget ved en, for det giver et stemningsskift, der sætter scenen for en god aften. Lige før corona var jeg til åbning af en udstilling på Fondazione Prada i Milano, hvor vi kun var 50 stykker, heriblandt Wes Anderson, der viste rundt, og Nicole Kidman. Før udstillingen sad jeg på første række til Pradas modeshow i en kombination af Prada og lidt Hugo Boss. Nogle dage efter skulle jeg på La Scala med de venner, jeg var dernede med, hvor jeg selvfølgelig skiftede til black tie fra Herrernes Magasin.”

Hvordan udtrykker dit tøj din personlighed?

”Den er modig, og jeg holder mig ikke tilbage. For mig handler det meget om farver. Jeg skal ikke ligne et fastelavnsris, men jeg er ikke en blå/grå/sort-mand. Jeg kan godt lide at gå til kanten med farvevalget især. Fx var til jeg til afslutningsfesten, i forbindelse med at magasinet Dansk lukkede, og der bar jeg et rubinrødt velourjakkesæt med en lidt overdimensioneret butterfly. Det viste sig, at Jesper Høvring (tøjdesigner, red.) og Cecilie Stenspil (skuespillerinde, red.) var gået samme vej, hvad angår farven – det anså jeg dog kun som et kvalitetsstempel. Men jeg er meget bevidst om, hvad jeg gør. Mit tøjvalg er altid gennemtænkt.”  

Og det afspejler sig i dit forhold til det at klæde sig på? 

”Ja, jeg tænker meget over, hvordan min fremtoning er. Nu har jeg lige været til Salone del Mobile i Milano, og der har jeg meget bevidst taget noget tøj på, der signalerer, at her kommer en person, som gerne vil ses. Det kunne fx være min dobbeltradede lyserøde blazer fra Hugo Boss kombineret med et par hvide bukser. Så da jeg mandag morgen befinder mig i Cassinas showroom, står verdens førende designer, i hvert fald i min verden, Patricia Urquiola og fniser med nogle kvinder for senere at fortælle mig, at de var gået tilbage til deres mænd og har bedt dem om at udvise samme mod som mig og tage en lyserød jakke på. I et virvar af mange, mange mennesker handler det om at finde en position, og det har jeg, fx når jeg er dernede. Det er et personligt brand, jeg helt bevidst har bygget op.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil, Bedst klædte mand og Herremode