Men så findes der alligevel items inden for herremoden, der tidløst formår at transcendere både tid og modetrends. Sammen med Zalando har Euromans moderedaktør, Frederik Lentz Andersen, sammensat en række outfits, som netop er kendetegnet ved sådanne tidløse kvaliteter.

Army-referencerne går aldrig af herremoden

Army-referencerne har næsten altid været tilstede i herremoden. Det er denne armygrønne parka-bomberjakke anno 1965 endnu et fint vidne på. Det skyldes måske, at jakken har både æstetiske og praktiske kvaliteter.

”Det er ekstrem praktisk jakke, der med referencer til det militante og ultra-maskuline udtryk aldrig er gået af mode. Parkajakken så sådan ud for 20 år siden, da den var på mode, og den kommer den til at se sådan ud om 20 år og være på mode,” fortæller Frederik.

adidas OriginalsParkaer - olicar - DKK 1.185,-

 

Club MonacoKENSINGTON - Huer - DKK 799,-

120% CashmereStrikpullover /Striktrøjer - grey - DKK 1.995,-

Hollister Co.Jeans Slim Fit - blue - DKK 499,-

Om du arbejder i banken eller på teatret

”Den mørkeblå enkeltradet frakke med tre knapper kan du bruge til alt, og du kan bruge den altid”.

Moderedaktøren tøver ikke, når det gælder den mørkeblå enkeltradet frakke, som Anthony her er iført. For Frederik er jakken indbegrebet af det gode, tidløse køb. 

”Køber du jakken i en god kvalitet, som denne her fra Tiger of Sweden, og sørger du for at holde den ordentlig, så er det altså en jakke, du kan have i rigtig, rigtig mange år,” fortæller han.

”Og så kan alle typer bære den – om du arbejder i banken eller læser på RUC”.

Tiger of SwedenDEMPSEY - Frakker / klassisk frakker - DKK 2.655,-

Patrizia PepeSLIM FIT - Skjorter - DKK 819,-

Sammensæt elementerne så de ser ud af mere

Det gælder i grunden om at sammensætte elementerne rigtigt.

Det er den læren, vi skal tage med os fra det her sæt, fortæller Frederik.

”Her har jeg fx igen anvendt parkaen - for den kan gå til alt - og så har jeg givet Anthony en grå striktrøje om halsen, hvilket er et trick jeg selv har gjort brug af i mange år: Striktrøjen varmer, og så har du altid en ekstra med dig, hvis du kommer til at fryse. Derudover er Anthony iført et par jakkesætsbukser, der stumper en smule, maskuline russkindsstøvler, mens striktrøjen er smørret op i ærmerne. På den måde får han altså med nogle rimelig basic items pludselig det her meget boheme-look over sig”.

Loreak MendianFISHER - Strikpullover /Striktrøjer - DKK 699,-

HUGOBukser - black - DKK 1.295,-

ZignStøvletter - black - DKK 549,-