Det skal gøres igen og igen, og generne er mange. Undgå de værste snitsår, sviende fornemmelser og sløve blade, når du barberer dig. Du får her fem gode tips, der kan hjælpe dig til et bedre resultat.

Sæt i blød


Uanset om du bruger skum, sæbe eller creme, skal du lade produktet sætte sig på huden og stubbene, inden du griber skraberen. Det blødgører hårene, så de lettere ryger af.

Produkt-tip:

Barberskum, Proraso til 49 kr. hos www.proshave.dk » 
 

Vær knivskarp!


Der er penge at spare på at bruge enkelte barberblade frem for skrabere med tre eller flere blade på. En god barbering kræver et skarpt blad, og det betyder udskiftning efter et vist antal barberinger.

Produkt-tip:
Double Edge, Mercur Classic til 219 kr., blade fra 25 kr. hos www.proshave.dk »  

Fugt dig


Skyl huden med koldt vand, når du er færdig. Det lukker porerne og køler. Brug derefter en aftershave-lotion uden alkohol – den genopretter hudens beskyttende barriere og tilfører fugt. Produkter med alkohol svider og virker udtørrende.

Produkt-tip: Multi-tasking After Shave Balm, REN Skincare til 295 kr. hos www.renskincare.dk »

Den lange glidebane


Er stubbene blevet halvlange, kan du blødgøre dem ved at lægge et håndklæde opvredet i varmt vand om ansigtet i et lille minut eller ved forberede stubbene med en blødgørende olie under skummet.

Produkt-tip:
Close Shave Oil, Dermalogica til 220 kr. hos www.dermalogica.dk »

Hvis det går galt


Små rifter og snitsår kan blive til betændte problemer, hvis du tørrer ansigtet i et beskidt håndklæde og i øvrigt ikke sørger for at rense efter. Et gammelt trick er at gnide huden med en Alun-sten (et mineralsk krystal), der desinficerer, virker bakteriehæmmende og stopper småblødninger.

Produkt-tip: Alun Stone, Durance til 85 kr. hos www.greenskin.dk »