Sommerferien handler om at smide facaden, slappe af og afsløre sit sande jeg … eller gør den? Chris Pedersen giver dig et fire-modulers kursus i lynhurtigt at spotte sommerens prototyper.

STORBYTYPEN

Genkendes på
Oversize solbriller fra Tom Ford, farverige sneakers fra Balenciaga eller Lanvin, Gucci-skuldertaske og meget korte shorts fra Cos.

Forberedelse
Komfort og shopping er i højsædet, når storby-typen planlægger sine ferier. Inspirationen finder han gerne i Monocle, på websites som The Cool Hunter eller via andre venner i reklame- eller modebranchen. Han besøger enten New York eller Paris en gang om året for at shoppe og supplerer så op med de byer, som Louis Vuitton vælger at introducere i deres årlige rejseguide.

Seneste ferie
Har netop været i Los Angeles, hvor han bl.a. så street art-udstillingen ’Art in the Streets’ på Moca. Han brugte dog det meste af tiden i museumsbutikken, og nu pynter kataloget i reolen derhjemme sammen med alle de andre ulæste udstillingskataloger fra samtlige storbyer i Europa. Resten af ferien blev brugt i rutefart mellem Fred Segal og Maxfield på Melrose Avenue og Opening Ceremony på La Cienega. Det er dog kulturen, som han fremhæver, når han skal fortælle om rejsen. ”Kunstscenen i Los Angeles er i rivende udvikling. Alle de unge kreative fra New York er nemlig flyttet til Los Angeles,” siger han.

Næste ferie
Billetten til Tel Aviv er allerede booket. Ifølge Monocle er det nemlig årets hotteste storby, og han har allerede hørt om en herretøjsbutik, hvor de sælger Lanvin, Thom Browne og Soulland samt et godt udvalg af internationale mode- og kulturmagasiner.

Spisested
Som modevinden blæser. Han har lige fået telefonnummeret til en restaurant i Paris, hvor man skal gå igennem en shawarma-bar og ned ad en trappe, der ligger ude ved toilettet, hvorefter man får bind for øjnene og bliver ført ind i en restaurant, der er tegnet af den amerikanske arkitekt Peter Marino. Menukortet byder bl.a. på kandiseret kaviar og Wagyu-okse med mascarpone-creme. Han ville egentlig hellere have en caprese-salat et andet sted, men Chloë Sevigny er lige blevet spottet derinde sammen med Spike Jonze og Sofia Coppola.

Kuffert
Rejsekufferten er fra det franske mærke Goyard, der er tre gange så dyrt som Louis Vuitton, men det gør ingenting, når Pharrell Williams også har én. Toilettasken i camouflage-printet nylon er fra Prada, og den indeholder bl.a. Tom Fords nye herreduft og et par kondomer fra Marc by Marc Jacobs.

Ur
Vintage Rolex Oyster Perpetual eller Chanels J12-ur i grå keramik.

Transport
Storbytypen foretrækker taxa frem for offentlige transportmidler, men han har altid en tube håndsprit med i skuldertasken, hvis han skulle ende i en bus.

Næste side: Tisvilde-typen.
TISVILDE-TYPEN

Genkendes på
Afklippede Levi’s Vintage-shorts fra Storm i Store Regnegade, kernelædersandaler fra Birkenstock, solbriller fra Ray-Ban og en slidt ternet skjorte med hul på den ene albue.

Forberedelse
Tisvilde handler om nærvær og autenticitet, så Weekendavisens bogsektion bliver nøje studeret, så han kan finde en digtsamling fra en af Forfatterskolens afgængere samt et par af årets mest omtalte romaner. Tredje bind af Karl Ove Knausgårds ’Min kamp’ er allerede blevet indkøbt, og så overvejer han Dy Plambecks nyeste roman, ’Gudfar’, som han har fået anbefalet af sin ven, der er redaktør på Politikens I Byen-sektion.

Seneste ferie
Faktisk var det ikke en rigtig ferie, men hans gode ven har vist været med til at producere Lars von Triers ’Melancholia’, så han var med til filmfestivalen i Cannes, hvor han bl.a. hang ud med Kirsten Dunst. ”Hun er skidesød og nede på jorden. Vi skal mødes næste gang, jeg er i New York,” fortæller han til alle, der gider høre på det.

Næste ferie
Berlin er smukkest i sensommeren, så han har inviteret designer-kæresten på weekendophold efter den danske modeuge i august. De plejer egentlig at låne en lejlighed af en af deres kunstnervenner, men denne gang har han booket et værelse på designerhotellet Nhow, hvor man både kan få en el-guitar på roomservice og en ansigtsbehandling i hotellets spa.

Spisested
I Tisvilde handler alt om at samle sine venner, bekendte og bekendtes bekendte til rejemadder og kølig Chablis i baghaven. Især hvis de også tilhører den kreative klasse, så man kan bruge ferien til at networke på den underspillede måde. I gamle dage mødtes de også til afslutningsfesten for sommer-revyen, men det har efterhånden udviklet sig til en gymnasiefest for teenagerne fra Whiskybæltet. ’Lille Skagen’ kalder Tisvildetypen det, når han slår en sludder af med Alexander Kølpin nede i den lokale dagligvare-butik.

Kuffert
”Jeg smider ligesom bare alle facaderne, når jeg er i sommerhuset,” forklarer han, når han skal fortælle om sit forhold til Tisvilde. Derfor lader han også sine Mulberry-kufferter blive hjemme i København K og pakker tøjet i en gammel Adidas-sportstaske, som han har fundet på loppemarkedet på Nørrebrogade. Toiletgrejet ligger i en af de små plasticposer, som man bruger i flyveren, og den indeholder bl.a. en økologisk solcreme fra Dr. Hauschka, en Weleda-tandpasta og en elektrisk tandbørste.

Ur
Man bruger ikke armbåndsur, når man er i sommerhus. Det handler om at stresse totalt af. I en snæver vending kan man altid tjekke tiden på sin iPhone 4.

Transport
En rusten damecykel med ekset forhjul og en flettet kurv til håndklædet. Han har ellers lige fået leveret en customized cykel fra Cykelmageren til 9.500 kr., men den må blive luftet i weekenden, når han skal til Jazzfestival i København K.

Næste side: Festivaltypen.
FESTIVALTYPEN

Genkendes på
Store solbriller fra Henrik Vibskov, Converse-sko med gaffatape og et håndled fyldt med beskidte festivalarmbånd.

Forberedelserne
Festivaltypen elsker musik – og adgang til mediebyen, derfor bruger han foråret på at ringe til alle bekendtskaberne i kommunikationsbranchen for at sikre sig fribilletter til Roskilde Festivalen med tilhørende armbånd til både medieby og Tuborg-telt, alt imens han brokker sig over, at årets musikprogram er alt for kommercielt. ”Man plejede at opdage nye navne på Roskilde. De kan da ikke mene det seriøst med James Blake og Kurt Vile. Det tog er da kørt,” kan man høre ham sige igen og igen og igen hen over sommeren, når han hænger ud på Dyrehaven på Sønder Boulevard sammen med vennerne.

Sidste ferie
Han har netop været på Glastonbury, hvor han bl.a. hørte Wu-Tang Clan, James Blake og The Streets (og Beyoncé). Nu siger han, at han er i gang med at skrive en artikel om festivalen til Soundvenue, så han kan sikre sig akkreditering til Airwaves-festivalen på Island til oktober, hvor han planlægger at høre Elephant Stone og Matthew Hemerlein.

Næste ferie
Politikens ’Turen går til Paris’ ligger hjemme på sofabordet, for kæresten er for længst stået af festival-toget, og hun forventer kvalitetstid, når sæsonen er overstået.

Spisested
Festivaltypen er ikke det store madøre, og det passer ham egentlig bedst at tanke op med fadøl, Marlboro Lights og en joint i ny og næ. Rygtet siger dog, at Claus Meyers flæskestegssandwich på Roskilde bliver endnu større i år, så der kan man formentlig fange ham, når han får æderen på i løbet af eftermiddagen.

Kuffert
Festivaltypen bruger ikke kuffert. Enten pakker han tandbørsten i sin rygsæk, som er designet af Norse Projects for Ally Capellino, ellers kører han tilbage til Vesterbro hver aften, når den sidste koncert er slut. Det sidste er mest sandsynligt, men det siger han ikke til nogen.

Ur
Festivaltypen er til low tech-design med high fashion-appeal, og han har både gået med Casios digitalur fra 80’erne og G-Shock-dykkeruret. Årets hit er et rødt Swatch-ur, som han kan huske fra sin barndom.

Transport
Toget til Roskilde og en taxa tilbage.

Næste side: Uge 29-typen.

UGE 29-TYPEN

Genkendes på
AmEx-platinkortet (juniorudgaven af det sorte). Er også hoppet på Ray-Ban-bølgen (har dog som sikkerhed også de gamle fra Tom Ford), som han kombinerer med en dyr klipning hos Gun-Britt, polo fra Lacoste og et par chinos fra Polo Ralph Lauren. Kan også ses i et par smalle jeans fra Acne og et par loafers fra Gucci, som han bærer uden strømper.

Forberedelse
Den filippinske au pair står for at pakke tøjet, så han har tid til at køre forbi banken og hente en god stak tusser til sin pengeclip, ikke fordi clippen eller kontanterne skal bruges som sådan, de er bare pæne at have liggende på det hviddugede restaurantbord ved siden af Hermès-kortholderen og bilnøglen.

Seneste ferie
Har netop været i New York med kæresten, som han friede til efter en cocktail på The Mandarin Oriental. Derefter tog de en taxa ned til Chanel-butikken i SoHo, hvor hun fik en taske, og nu er hun gået i gang med at arrangere bryllup på et gods i Sydfrankrig.

Næste ferie
Der går ikke lang tid, før vinterkollektionerne lander i butikkerne, og så skal han med kæresten til London. Hun vil gerne kigge på bryllupskjole hos Alexander McQueen, mens han har booket en tid hos en Savile Row-skrædder.

Spisested
Dagen starter med at hente morgenbrød på Ruths Hotel kl. 7.30, frokosten bliver hentet hos Slagter Munch på Sct. Laurentii Vej og indtaget i sommerhuset. Om aftenen sørger mesterkokken Michel Michaud for menuen i Hotel Ruths gourmet-restaurant, hvor Uge 29-typen bruger tiden på at tale om, hvilken vin der passer til den friske fisk, mens han forgæves spejder efter kronprinseparret. De er nemlig blevet trætte af de høje priser og holder i stedet ferie i Tisvilde. Aftenen ender gerne på diskoteket Hyttefadet sammen med D-listen af danske berømtheder og journalisterne fra Se og Hørs ’Øjne i natten’.

Kuffert
Jakkesæt og skjorter bliver pakket i en klassisk monogram-dragtpose fra Louis Vuitton, og resten af tøjet ligger i en sort epi-læder-taske fra Louis Vuitton til 8.700 kr.

Ur
Et Seamaster Planet Ocean fra Omega eller et fabriksnyt Rolex Yacht Master II.

Transport
En leaset Porsche med åbent tag.