Sommeren er for alvor ved at være over os og gudskelov for det. Det betyder naturligvis også, at håret på hovedet, såvel som klæderne på kroppen, gerne må tage sig anderledes ud end i årets mere kuldefyldte sæsoner.

Vi har forhørt os hos to erfarne frisører og bedt dem pege på sommerens varmeste tendenser.

Mark Martens-Anderson

Creademic, København K.

Hvilke frisurer skal man have denne sommer?

I foråret talte vi om Kurt Cobain, og det har været interessant at følge med i, hvordan en så kommerciel som Justin Bieber i perioder har lignet Cobain. Jeg tror, at denne sommer vil blive en fortsat hyldest til ham.

Derfor kan man denne sommer også benytte sig af at frisere citronsaft i året, som er genialt til at få det ødelagte look i håret. Det er ét af de helt old school tricks, og det giver en naturlig afblegning og et råt look, lidt som Matthew McConaugheys beach bum-karakter i ‘Mud’.

image001.jpg
Matthew McConaughey som 'surfer dude' (Getty Images)

Er der slet ikke nogle tendenser, der peger mod noget kortere og lidt pænere?

For dem, som har haft et skinfade, eller et andet clean cut, kan det være svært at gå væk fra, fordi det er næsten afhængighedsdannende.

Men tendensmæssigt er vi på vej mod noget andet, ikke nødvendigvis så ekstremt som Kurt Cobain, men tager du en mand som David Lynch, der på trods af at være en ældre herre stadigvæk holder for vildt med lidt længde og struktur. En anden, man kan skele til i den sammenhæng, er Johnny Depp.

GettyImages-688389486.jpg
Den 73-årige filminstruktør David Lynch (Getty Images)

Hvad skal man så holde sig fra?

Det alt for stylede look. Frisurerne har i nogle år været næsten grafiske med fades, og hvor skægget har været det vilde. Det går vi væk fra nu.

Søren Hauch

Søren Hauch, København K.

Hvad sker der denne sommer?

Der må gerne være lidt længde i toppen. Lidt Palermo-stil, kalder jeg det. Håret må gerne være pænt faded i siderne og så godt slikket tilbage.

Så er der også skuespillerhåret, lidt som Nikolaj Coster-Waldaus, som har en meget fin længde. Det kan bruges til lidt af det hele, og så er det stadigvæk forholdsvis kort og sommerligt.

W8A3447_WS_V2_330.jpg
Nikolaj Coster-Waldau, fotograferet af Euromans moderedaktør, Frederik Lentz Andersen.

Hvad skal man holde sig væk fra denne sommer? Noget, der har ændret sig fra sidste sommer?

Det maskinklippede hår er væk, synes jeg. De fleste vil gerne have en frisure.

Er der noget, der er karakteristisk anderledes i år?

Længden på håret. Vi mænd har jo også hørt, hvor vilde alle pigerne er med Bradley Coopers sindssygt flotte look i ‘A Star Is Born’.

GettyImages-800129704.jpg
Bradley Cooper under optagelserne til 'A Star Is Born' (Getty Images)

Og så har jeg for eksempel lige været i Klitmøller i fem dage, og her kørte alle de unge drenge det lange, saltvandsfyldte hår.

Hvad vil du give af råd til denne sommer?

Få så meget saltvand i håret som muligt.