Garderobesnak med Jesper Richardy: ”Jeg købte læderbukserne på eBay for fem dollars. Det er no brand, men de er lavet over Levi’s 501-formen, så de sidder rigtig godt”Garderobesnak med Jesper Richardy: ”Jeg købte læderbukserne på eBay for fem dollars. Det er no brand, men de er lavet over Levi’s 501-formen, så de sidder rigtig godt” scroll-down

Garderobesnak med Jesper Richardy: ”Jeg købte læderbukserne på eBay for fem dollars. Det er no brand, men de er lavet over Levi’s 501-formen, så de sidder rigtig godt”

Jesper Richardy er indehaver af vintagebutikken Time’s Up Vintage og forsker i bæredygtig fiberproduktion ved Det Kongelige Akademi for Arkitektur, Design og Konservering. Han køber det meste af sit tøj i Italien og Frankrig.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

"Jeg begyndte at gå på loppemarkeder, da jeg var 10-11 år. Jeg er vokset op i en tekstilfamilie, mine bedsteforældre havde en tekstilproduktion, så jeg blev hurtigt bevidst om kvalitetsprodukter. Dengang havde folk enormt travlt med at smide alle deres gamle ting ud for at erstatte det med fast fashion og Ikea-møbler. Jeg var nok lidt politisk indigneret over, at folk smed kvalitet væk.

Jeg køber rigtig meget i Frankrig og Italien. De har en anden håndværksmæssig tradition, og værdsættelsen af æstetik og kvalitetsting er mere demokratisk, end den er herhjemme, hvor det godt kan blive set på som noget finkulturelt snobberi."

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her
Se, hvad vi ellers skriver om: Stilguide, Herremode, Herretøj og Interview