Meget tyder på, at 2018 har været et dyrt år for mange modemænd.
 
Modeplatformen Lyst, som samler produkter fra flere tusinde forskellige high-end brands, har nemlig samlet data gennem året fra deres mandlige kunder, og de kan nu gøre os klogere på den modebevidste mands forbrug. Og konklusionen er klar: Deres mandlige kunder har brugt endnu flere penge på tøj og sko, end de plejer.
 
Således har den gennemsnitlige mandlige bruger på Lyst brugt over 1.500 kr. på ét par sneakers i 2018. Det er mere end dobbelt så meget som sidste år. Modeplatformen forklarer selv, at den drastiske stigning skyldes en forkærlighed for limited edition designersneakers – med dertilhørende klækkelige priser.
 
Det er særligt Balenciagas ultrachunky ’Triple S’-sneaker, som nu er udsolgt, men i sin tid kunne købes for over 5000 kr., der har trukket både Google-søgninger og kunder i butikken. Årets andre populære sneakers, Nikes ’Air Vapormax’ og ’Superstar’-modellen fra Golden Goose Deluxe Brand, ligger i en lidt mere moderat prisklasse – om end i den høje ende. Den fulde liste af årets populæreste sneakers kan ses i bunden af artiklen.

Det er imidlertid ikke kun sko, mændene har været villige til at betale mere for, men også på tøjfronten synes mændene at prioritere kvalitet – og selvfølgelig brands, som giver status i gadebilledet. Godt 1.560 kr. har mændene i gennemsnit betalt for et enkelt stykke mærkevaretøj, og det synes særligt at være styles fra Gucci, Nike og Off-White, mændene har været – og er –interesserede i.
 
Ifølge Lyst tager den hypede ’Ralph Lauren x Palace’-kollektion i øvrigt titlen som årets populæreste designsamarbejde. Samarbejdet med det London-baserede skatebrand har nemlig fået søgningerne på ’Ralph Lauren’ til at stige med hele 41% – til trods for at kollektionen blot blev lanceret for en måned siden.
 
Vil du have den slaviske gennemgang af Lysts statistikker, finder du den ovre hos GQ, men den vigtigste pointe, vi kan udlede af tallene, er, at streetwear dominerede i 2018. Bare, hvis du skulle være i tvivl.

Årets mest populære sneakers

1: Balenciaga Triple S
2: Nike Air Vapormax
3: Golden Goose Deluxe Brand Superstar

4: Yeezy Boost 350 V2
5: Balenciaga Speed
6: Nike Air Max 97

7: Gucci Ace

8: Adidas NMD
9: Giuseppe Zanotti Kriss
10: Reebok Club C

Brands, mænd søgte mest efter i 2018:

1: Gucci

2: Nike

3: Off-White

4: Balenciaga

5: Polo Ralph Lauren

6: Adidas

7: Supreme

8: Stone Island

9: Givenchy

10: Saint Laurent