Normalt er Danmarks royale altid ulasteligt klædt i formelle klæder, når de skal til offentlige arrangementer. H.K.H. Kronprins Frederik virker dog til at have skabt ny præcedens for påklædning de senere år. Jovist kan han stadigvæk troppe op i italienske jakkesæt eller bære kjole og hvidt som ingen anden, men i det store hele ligner Kronprinsen mest af alt en gedigen dansk mand med styr på hverdagsstilen.

Det fik vi blandt andet at se, da Danmarks flotteste sølvræv onsdag var inviteret forbi Fredericia for at klippe snoren til Værestedernes Royal Side Run, som har knap 1.000 deltagere på tværs af landet.

Her havde Pingo kastet sig over de meget årstidspassende jordfarver. Brun overskjorte i ruskind knappet over en grøn skjorte, mens benene var iklædt et par lyse bukser – meget moderigtigt og en flot repræsentant for den velklædte, danske mand. Men kigger man mod fødderne, vil den faste Billed-Bladet-læser formentlig få kaffen galt i halsen.

Kronprinsen har nemlig anskaffet sig et par Nike Air Jordan 1 ’Wolf Grey’, der er beklædt i hvid og grå med et lyseblåt Nike-logo.

 

Det var til stor mediebevågenhed, da Nike lancerede Air Jordan 1 i 1985 til den dengang nyeste stjerne på basket-himlen, Michael Jordan. Den originale farvekombination i rød og sort brød NBA’s regler, og skoene blev forbudt. Jordan bar modellen tre gange og modtog bøder hver gang, men det var netop forbuddet, der var med til at sætte gang i Jordan-manien, og siden da er modellen blevet genudgivet i alskens farvekombinationer. I dag er den originale Air Jordan 1 fra 1985 den måske helligste gral, en sneaker-connoisseur kan få fingrene fat i.

 Vi har tidligere set Kronprinsen bære loafers fra danske Vinny’s, (hør stifter Virgil Nicholas fortælle om Kronprinsens besøg i butikken til Euromans chefredaktør Kristoffer Dahy Ernst i ’Sidelæns’), men denne gang har han altså kastet kærligheden på en af de mest ikoniske sneakers.

Om Kronprins Frederik ved mere om sneakers, end Euroman ellers var klar over, eller blot har overtaget Prins Christians skosamling, efter han er startet på Herlufsholm Kostskole, hvor sneakers nok ikke er velsete, er ikke til at sige. Men han bærer dem flot og godt.

Hvis du selv vil følge i fodsporene på vores kære Kronprins, skal du grave dybt i lommerne. Nike Air Jordan ’Wolf Grey’ er nemlig udsolgt på diverse retail-sider, og du skal derfor forbi det herrens resell-marked for at erhverve dig den ikoniske basketball-sneaker.

imagew41cj.png

Nike Air Jordan 1 'Wolf Grey' blev genudgivet d. 15. juli i år, men hurtigt udsolgt, og du skal derfor forbi diverse resell-sider for at få fingrene i den eftertragtede sneaker.