Herringbone-mønster er en klassiker inden for herreskrædderi. Faktisk er der fundet eksempler på de fiskebenslignende tekstiler helt tilbage hos romere, gamle egyptere og keltere.

Men det kileformede mønster, der kan fremkalde en mild og behagelig flimren for øjnene – og på din instagram – er stadig populært i vore dage, hvor mærker som Sand, Hugo Boss, Burberry, Saint Laurent og Thom Browne har en på menuen.

7355-Retro-Coat-180

Sand: Retro Coat - 180

Og man forstår hvorfor. Sildebensudtrykket, der opnås gennem diagonale forskydninger under vævningen, er skridtet op fra din normale koksgrå efterårsfrakke. Det er for dem, der lægger vægt på detaljen. For dem, der er kommet videre end farve og snit, og som sætter pris på selve klædestoffet, tøjet er gjort af.

Sildebensmønstre kan føre sig frem med store armbevægelser eller ved bittesmå slag med halen, under alle omstændigheder giver de din frakke (eller habitjakke) en finish, der fremhæver syerens arbejde, og som giver kendere lyst til at lade stoffet glide gennem fingrene.

Herringbone kommer som oftest i sort/hvide og grå toner, men kan også være rigtig flot i blå, som for eksempel denne jakke fra Donegal.

Du behøver ikke at have andet på end en t-shirt med rund hals eller en hættebluse, hvis du er til den slags, og du vil stadig se velklædt ud, grænsende til det noble, med en silbensfrakke øverst. Og husk, at når overtøjet er mønstret, behøver resten af dit tøj ikke at være det.


LÆS OGSÅ: 16 efterårsjakker og -frakker: Gå ind i gråvejret med god stil

LÆS OGSÅ: Fredagens detalje: Her er Venedigs bedst klædte mand

Temmelig tidløs. Robert Redford så smart ud i sildeben i 'Three Days Of The Condor' tilbage i 1975. Det vil du også gøre i dag. Foto: Rex Features