Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tendenser i 10'erne
Logomanien fyldte meget i det årti, der er gået.

Moderedaktøren: 8 tendenser, vi vil huske 10’erne for

De fleste har klare mindelser om modebilledet i 70'erne, 80'erne og 90'erne. Men hvilke tendenser fra 2010'erne vil vi fortælle vores børn og børnebørn om? Euromans moderedaktør Frederik Lentz Andersen giver sit bud.

Logomania

Som det er med de fleste modetendenser, er logomani noget, der går igen en gang imellem. Logomanien var også stor i 80’erne, men i 10’erne vil vi især huske tendensen som en iver for at vise dyre mærkevarer frem. Supreme er et udtrykt eksempel på tendensen. Hvis du har noget fra et mærke, der er så dyrt, så skal det også flashes. Med Virgil Ablohs arbejde i især Off-White har tendensen virkelig taget fart her i slutningen af årtiet.

virgil.jpg

Virgil Abloh

Det er klart en tendens, der er mest udbredt blandt de yngre aldersgrupper, hvor Balenciaga og Vetements har været meget populært. De fleste voksne mennesker har det stramt med at gå i noget, hvor logoet fylder for meget. I modeverdenen er det jo typisk også forbundet med dårlig smag eksplicit at vise, hvor dyrt tøj, man går i. Det er lidt plebejers, og vi kan allerede nu se, at tendensen er ved at forsvinde igen.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 29 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her