Moderedaktøren anbefaler: Sådan får du Andy Warhols ikoniske stil
Foto: Getty Images

Moderedaktøren anbefaler: Sådan får du Andy Warhols ikoniske stil

Andy Warhol var ikke blot en dygtig kunstner, men også et stilikon. Og hans garderobe bestående af Levi’s 501 jeans, rullekraver, regiment-stribet slips og habitjakker holder stadig i dag.

Andrew Warhola, bedre kendt som Andy Warhol, har igennem de sidste 60 år været en af de mest influerende og kendte karakterer. Kunstneren, der ophøjede hverdagselementer som Campbell’s suppe på dåse, Coca Cola-flasker og indpakningen fra rengøringsvampene fra Brillo, kæmpede en lang, sej og kompromisløs kamp for at nå sit mål om anerkendelse som seriøs kunstner.

Warhol satte en dagsorden, ikke bare for en ny samtidsrelevant kunstretning, men ligeså meget igennem sit personlige udtryk. Da han endelig opnåede sin hårdt tilkæmpede anerkendelse, blev alt han rørte ved eller havde med at gøre, til cool. Alt fra den brogede forsamling af særprægede personligheder han omgikkes til det tøj, han gik i, restauranterne han spiste på og de produkter han blåstemplede, vandt efterfølgende almen interesse og anerkendelse.

Warhols historie, og især kunst, er kendt af millioner og kun få ting er ikke almen viden, men hans urokkelige stil fortjener en hyldest, både for dedikationen til ikke at afvige sin sti og garderoberetning, og for den forudsigelighed han klædte sig ud fra. Warhol er blevet kopieret i et væk siden, både kunstnerisk og stilmæssigt, og det med rette.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her