Modeuge i København: Asger Juel Larsen forår/sommer 2014

Modeuge i København: Asger Juel Larsen forår/sommer 2014

Asger Juel Larsens shows under Copenhagen Fashion Week har efterhånden udviklet sig til et sandt tilløbsstykke for både venner, fans og branchefolk. Ved den netop indviede modeuge i Asger Juel Larsen lov til at åbne ballet på herresiden, og som tak kvitterede han med et show, der vakte begejstring og applaus.

Asger Juel Larsen stikker i flere retninger. Det ene øjeblik er han NASA-agtig med tyktvævede mesh-agtige konstruktioner, der ligner beklædning fra rumstationer krydret op med sydeuropæisk fromhed i kjortler. Det næste øjeblik er der tern som var vi i Skotland efterfulgt at de uundgåelige all-over-prints, som har udviklet sig til at være en af stærkeste karakteristika for Asger Juel Larsen, der er uddannet fra London College of Fashion.

Men hvor Asger Juel Larsen tidligere har været så avantgardistisk, at den danske mand vel nok kunne nyde hans tøj, men sjældent iklæde sig det, viste Juel Larsen med forårskollektionen for 2014 et meget mere tilgængeligt bud på herremoden. Det er stadig ligeså flabet som designerens egen viltre hårpragt, og uden at lægge sig på ryggen eller gå på kompromis med det kunstneriske samler Asger Juel Larsen alligevel de forskellige elementer i en fællesmængde, der både rummer det kontroversielle og det salgbare.