Det utålmodige modefolk står og tripper i staldene. Næste uge kan de nemlig komme på græs igen, når dette års første modeuge ud af to sparkes i gang.

Det tyder dog på, at nogle fodboldspillere vest for Storebælt allerede har taget forskud på glæderne. Hos FC Midtjylland er de nemlig allerede tyvstartet med en lidt anderledes billedserie, der går sin gang på de sociale medier i disse dage.

Her ser man et væd af Ulvenes spillere slentre ned ad catwalken, der i dette tilfælde er turen fra deres egen bil og ind på træningsanlægget, mens de anlægger en cool mine.

Vigtigst af alt er dog, at de har skiftet det klassiske træningstøj, som man efterhånden forbinder med de fleste fodboldspillere, ud med deres eget tøj. Ja, man kan vel gå så langt og sige, at de har stadset sig op – og det er noget, der er værd at bifalde i en tid, hvor stilikonerne (Andrea Pirlo, David Beckham, Xabi Alonso for blot at nævne nogle få) er forsvundet ud af fodbolden.

Blandt de flere gode er der tre, som i vores øjne skiller sig ud:

erik s.jpg

Erik Sviatchenko

Få fodboldspillere klæder sig bedre end Erik Sviatchenko, som vi, indrømmet, ofte fremhæver som en mand med styr på tingene. Danskukraineren har sågar figureret på listen over Danmarks bedst klædte mænd, og det er der ikke mange andre fodboldspillere herhjemme, der kan bryste sig af.

Den lange, krøllede manke, som var en fast del Sviatchenkos look i mange år, er efterhånden en saga blot. Forsvarsgeneralen er gået over til en fade, og det klæder ham også. Her kombinerer han striber og tern, lettere kontroversielt, men slipper utrolig godt afsted med det ved at bryde det op med en monokromt slips og den uformelle denimjakke, der agerer overdel. De brede, marineblå fløjlsbukser, Nike x Sacai-sneakeren og solbrillerne (helt ærligt: Det var en meget grå dag) fuldender det hele.

pontus.jpg

Pontus Texel

Blev man udelukket vurderet på sin tøjstil, når holdet skulle sættes, ville Albert Capellas være nødt til at udtage unge Pontus Texel hver eneste gang. Sådan fungerer det dog desværre ikke for den 18-årige sjællænder, der stadigvæk mangler det sidste for at bide sig fast. Men tilbage til tøjet, for der er virkelig noget at rose her. Den overdimensionerede jakke og de smalle, sorte solbriller giver minder om Balenciaga for nogle år tilbage, mens den brune kastet, de ligeså brune bukser og sorte Dr. Martens-loafers kaster tankerne hen på det globale stilikon Tyler, the Creator. Tag den gode stil med ud på banen, Pontus, og du vil nå langt.

lossl.jpg

Jonas Lössl

Det her, det er godt! Tøjet er afslappet på den rigtige måde: en stor, ternet frakke, et par brede, lyse bukser, en solid striktrøje og flotte sneakers – sådan må flere fodboldspillere godt se ud. Men nok om selve tøjet, for det er i tilbehøret (og den tilbagelænede attitude), at guldet gemmer sig. Som hedens svar på Sivas træder Jonas Lössl indenfor på træningsanlægget med solbriller på, og det er vildt nok i sig selv. Endnu vildere er, at han på sin højre arm bærer, hvad der ligner en svenskdansk gårdhund, mens en lidt større hund følger lige i hælene på ham. Og så topper han den med også at have ordentlig dørstopper af en bog i sin venstre hånd – bogmærket antyder, at han har læst over halvdelen, men selv om det blot er for the looks, vil vi gerne give en applaus.