En grå dag er sjældent noget, der får tandsættene blottet hos folket. Faktisk er de ofte kilde til depression og virkelig dårligt humør hele vejen rundt.

Men der er én undtagelse, én grå dag, der kan få smilene frem rundt omkring. I hvert fald hos dem, som godt kan lide grå gummisko. Vi taler selvfølgelig om New Balance ’Grey Day’, der efterhånden er blevet en årlig klassiker i sneaker-kalenderen.

Tidligere på ugen skrev vi om New Balances samarbejde med Palace, men med ’Grey Day’ er det en tilbagevenden og hyldest til det amerikanske skotøjsmærkes egen arv og dna, for man kan ikke sige grå gummisko uden at sige New Balance.

Idéen til de grå gummisko blev født i slutningen af 1970’erne som en løsning til storbysløbere, hvis hvide gummisko blev ødelagte af forholdene i byerne. Rationalet lød, at det grå ruskind forstærkede holdbarheden, matchede farven på asfalten og passede bedre ind i forbrugernes livsstil. Noget tyder på, at de havde fat i den lange ende dengang.

Dette års ’Grey Day’-pakke indeholder blandt andet ’Moon Daze’-kollektionen, der omfatter 550-, 580-, 9060- og Fresh Foam x More Trail v3-modellerne i … grå. Ikke overraskende fungerer det meget godt: En klassiker er ikke en klassiker uden grund.

Du kan købe ting fra hele ’Grey Day’-kollektionen her.