Når man snakker om sneakers i scifi-filmene ‘Back to the Future’, vil de flestes tanker blive ledt over på karakteren Marty McFlys Nike-sneakers af modellen Mags. Skoene har endda opnået så stor kultstatus, at de seneste genfortolkninger af modellen bliver solgt for 8.500 dollars.

Men nu sætter Nike fokus på en anden sneakersmodel, der også gæsteoptræder i ‘Back to the Future’. I filmene bærer videnskabsmanden Doc Brown nemlig et par Nike Vandal Highs, som ligner et par klassiske basketball-sneakers fra 80’erne - og med Nikes nye genfortolkning af modellen kan du nu snart selv få fingrene i skoene.

Vandal-modellen står ofte i skyggen af andre populære high top-modeller som eksempelvis Air Force 1, men er ifølge GQ elsket af mange sneakers-fans grundet deres unikke mix af sportswear og streetwear. De nye sneakers går under det uofficielle modelnavn ‘Doc Brown’ og er lavet i samme stil som dem, videnskabsmanden bar i filmene, med orange stof, hvid sål og en matchende ankelstrop.

Det er ikke første gang, Vandal-modellen bliver genfortolket. Tidligere i år sendte herretøjsdesigneren John Elliott modellerne ned ad catwalken under New York Fashion Week iført en redesignet version af modellen tilsat sit eget personlige præg.

De nye Nike Vandal-sneakers er i butikkerne og på Nike.com nu og koster 900 kroner.

LÆS OGSÅ: Dr. Martens vokser sig større på verdensplan

LÆS OGSÅ: Cristiano Ronaldo får opkaldt Air Max 97-sneakers efter sig

LÆS OGSÅ: Disse Louis Vuitton x adidas NMD-sneakers tilhører kun Craig David