Man kan med rimelig ret sige en del dårlige ting om det danske vejr. Det er uvenligt, lunefuldt – ja, af og til er det decideret deprimerende, når det forvandler os til indendørsmennesker. 

Heldigvis er vi mennesker mere omstillingsparate og resiliente end noget andet dyr på jorden; vi finder ofte en løsning på problemet. Og det skaber en smuk form for dialektik, der skubber vores verden fremad. 

På tøjfronten herhjemme betyder det mere konkret, at vi på grund af vores geografiske placering er blevet beriget med et væld af gode outdoor- og techmærker, som har ageret panser mod det uelskværdige klima og sørget for, at vi stadigvæk kan træde ud for døren og få frisk luft, velvidende at vi holder os tørre. Og velklædte. 

Den tradition ligger det nyeste mærke i den danske andedam sig fint i slipstrømmen af. Det hedder Works and Days, og selvom nøgleordene stadigvæk er durability og utility (de benytter sig af teknologier som Primaloft® og Solotex), der synes at gælde for næsten alle brands i det lag, er der her et større fokus på at inkorporere elementer fra den klassiske garderobe. 

På den måde lægger de sig lunt i krydsfeltet mellem performance- og workwear, og har du brug for en reference, kan vi med god samvittighed skrive, at vi her har fået en dansk pendant til italienske Ten C, som vi tidligere har rost for at lave noget af det bedste overtøj i hele verden.