Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

På dybt vand: Her er 5 ekstreme (og pæne) dykkerure

Foto: Getty Images og PR Jacques-Yves Cousteau i sit rette element med dykkerur om håndleddet, naturligvis.

På dybt vand: Her er 5 ekstreme (og pæne) dykkerure

Dykkerure er populære som aldrig før, selvom de færreste bruger dem til at dykke. Det er der kommet et helt begreb ud af, ’desk diver,’ som henviser til ure, som kun bruges foran computeren. Det var aldrig planen. Her er fem ekstreme dykkerure, der går de ekstra 1.000 meter.

Dykkerure er et mærkeligt fænomen: De er praktiske med deres robuste ydre og vandtætte egenskaber, men hvorfor er vi så vilde med ure skabt til en sport, som kun et fåtal af os dyrker? Måske fordi klassiske dykkerure som Rolex Submariner og Blancpain Fifty Fathoms siden 1950’erne har indprentet sig i populærkulturen som ikoniske tool watches. Hollywood har helt klart sin del af ansvaret. Der går en lige linje fra Sean Connerys Rolex Submariner i rollen som James Bond i 1960’erne til nutidens Daniel Craig og hans Omega Seamaster.

Måske er dykkerure populære, fordi de oser af eventyr og siger noget om ens vilje til at overkomme forhindringer. Modsat dress-ure, som man må beskytte mod elementerne, så er dykkerure anderledes tilgivende. Her er det omgivelserne, ikke uret, der slår sig. Dét er tiltalende. Det rigtige dykkerur er et GADA-ur, som er ursnak for et ur, som kan Go-Anywhere-Do-Anything. Du kan have det på til jobsamtalen eller stranden.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her