En af tidens største tendenser er den afslappede tilgang til traditionel velklædthed med jakkesæt, slips og pæne sko. Flere af de helt unge danske fyre hopper i et jakkesæt i stedet for jeans og hættetrøje. 

Efter post-finanskriseårerne, hvor skovmandsskjorter, farvede sneakers og rygsække dominerede bybilledet, er stilen blevet mere afdæmpet og klassisk. Men med et twist.

Flere er begyndt at pifte det formelle op med sneakers, hatte og T-shirts.

En af dem er den 23-årige CBS-studerende, Samuel Aiwerioghene, som er et godt eksempel på, hvordan man på elegant vis kombinerer det klassiske med gadestil. 

LÆS OGSÅ: Mandens essentials: Sådan vælger du det rigtige bælte


Det er Samuel Aiwerioghene til venstre.

Sammen med sin velklædte tvillingbror, Noel Aiwerioghene (til højre på billedet), bruger Samuel rigtig meget tid på stil og mode. De er netop begyndt at lave deres egne hatte under brandnavnet Akins, som blandt andet forhandles i den populære københavnske livsstilbutik Storm. 

Euroman.dk har taget en snak med Samuel Aiwerioghene om god sommerstil, dårlige køb og hatte.

Hvad er en lækker sommergarderobe ifølge dig?

”Om sommeren kan jeg godt lide at gøre det hele så simpelt som muligt. Samtidigt bliver jeg mere afslappet i tøjet. Jeg går sjældent i skjorte om sommeren, i stedet tager jeg en T-shirt på inden under min blazer. ”

”Jeg går aldrig i shorts om sommeren. Til gengæld stumper mine bukser ekstra meget hele sommeren.” 

”Sneakers hører ikke hjemme om vinteren, derfor finder jeg dem først frem til sommerhalvåret. Jeg elsker at gå med italienske sokker (ingen sokker) og kombinere sneakers med mine stumpede jakkesætsbukser. Det giver et sommerligt og afslappet take på jakkesættet.”

”Det gode ved sommeren er, at den giver en masse muligheder for at gå med hovedbeklædning. I stedet for at skifte meget ud i tøjet, nøjes jeg med at skifte hatten. Det ændrer overraskende meget ved et look.”


Her er det Samuel Aiwerioghene til højre med huen.

Hvilken genstand i din garderobe har den bedste sommer-anekdote?

”Sidste sommer rejste min bror jeg rundt i hele USA. På turen havde vi medbragt en tweedjakke, som vi var meget glade for. Vi havde købt den sammen og gik derfor skiftevis med den."

"Da vi rejste igennem de amerikanske byer, blev vi talrige gange stoppet og spurgt, om vi enten var kunstnere, homoseksuelle, musikere eller lignende. Det kom meget bag os. Men det var interessant og sjovt at se amerikanernes reaktioner og holdninger til stil. ”

Hvad er dit dårligste sommerkøb?

"For tre somre siden valgte jeg at investere i en ret dyr kortærmet skjorte i silkelignede stof med blomster på. Købet af skjorten bundede i, at jeg var stærkt inspireret af en ven, der havde en lignede, som han virkelig formåede at bære med stil. Jeg fandt dog hurtigt ud af, den slet ikke var min stil. Den er max blevet brugt to gange." 

Hvordan går du helst klædt på en typisk dansk sommerdag?

"Common Projects laver mine yndlingssneakers. Jeg er vild med flere af deres modeller. Især de helt sorte og hvide, men de har også lavet nogle fede retro-inspirerede sneakers, hvor hælen har fået lidt farve (i stil med Stan Smith, red.)"


Common Projects Low tops trainer til ca. 2.115 kroner

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 bedste netbutikker til herretøj

"Jeg er generelt ret vild med Gant Ruggers bukser. Denne model er dog min favorit. Folden for enden af buksen er helt perfekt til at stumpe. De fås både i grå og blå."

"Hvis jeg skal spice det hele lidt op, tager jeg et par mønstrede bukser i tynd tweed på."
 


Gant Rugger Hopsack Smarty Pants til 1.500 kroner

"Jeg kan godt lide Acnes smalle silhuet, deres jakke sidder godt på min krop. Min favorit er en dobbeltradet jakke i sort, der sidder helt perfekt på mig."Acne Studios Dixon j pw mh til 3.895 kroner

”Jeg og min bror har altid elsket hovedbeklædning. Derfor valgte vi at lave vores egne hatte. Jeg går mest med denne Woody Hat i grå.”

”Et godt lille trick til de hatteklædte er at komplementere hattens farve med sine bukser. Det synes jeg i hvert fald ser fedt ud.”

”Selv om sommeren elsker jeg at gå med tophue. Det er nok de færreste, der gør det samme, men jeg synes det fuldender mit look.”


Akins Woody hat til 999 kroner

Hvad vil du gerne tilføje til din garderobe denne sommer?

"Jeg er helt vild efter at få fingrene i et par solbriller fra Oliver Peoples. Deres design er fedt og det er ofte meget vintage inspireret. Jeg har længe ledt efter en kvalitets solbrille at investere i. Solbriller er en af de ting jeg føler er værd at bruge lidt ekstra penge på.” 


Oliver Peoples O'Malley Sun 

LÆS OGSÅ: Jonathan Harboes sommerstil: ”Jeg går aldrig i shorts om sommeren”

LÆS OGSÅ: Hytteskoen er hot - igen

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan finder du de perfekte badeshorts