De fleste, der har ejet et par Boost-sneakers fra Adidas eller en Flyknit Racer fra Nike, ved, at de vævede sko kan være svære at holde rene. Men der findes råd for, hvordan man kan puste nyt liv i de populære sko, hvis de er blevet beskidte efter en løbetur eller en våd aften i byen. 

Ifølge Jolie Kerr, der er ekspert i rensning og klummeskribent hos Esquire, kan man med simple midler få sine vævede sneakers tilbage i form. Alt, man skal bruge, er en lille skål, koldt vand, en mild sæbe eller et middel til rensning af sneakers, et par vaskeklude og en gammel tand- eller skobørste. 

Derefter skal man blot følge seks trin, som hun remser op for Esquire:

1. Opløs en lille smule sæbe, ca. en teskefuld, i en skål med koldt vand. Fyld ikke skålen mere end halvvejs, så der er plads nok til at dyppe dine vaskeremedier i vandet.

2. Fjern snørebånd og fyld skoen ud med en sammenkrøllet klud, som vil absorbere overskydende væske og holde skoens form, mens du renser dens overflade.

3. Dyp en anden klud i sæbevandet, vrid den godt og begynd at skrubbe den beskidte del af skoen. Skrub til, men ikke for hårdt, da du risikerer at ødelægge garnet.

4. Gentag indtil dine sneakers er rene, og rens derefter skoen i rent vand uden sæbe for at fjerne eventuelle rester.

5. Hvis skoene er meget beskidte, kan du bruge en blød børste, som en gammel tandbørste eller en skobørste til ruskind eller patentlæder, til at arbejde sæbevandet bedre ind i skoen, men igen uden at børste så hårdt at garnet går i stykker.

6. Dup skoene med en tør klud og lad dem lufttørre. Gentag renseprocessen, hvis skoene stadig er nussede.

Jolie Kerr anbefaler, at du undgår at putte dine vævede sneakers i vaskemaskinen, da det kan ødelægge garnet. Men hvis du absolut vil maskinvaske dem, anbefaler hun, at de vaskes alene i koldt vand og får lov til at  lufttørre efterfølgende.

LÆS OGSÅ: Nu kan Nikes svar på Adidas Boost snart blive dine

LÆS OGSÅ: Nu kommer Nike Sock Racer i en helt ny Flyknit-udgave

LÆS OGSÅ: 21 essentielle ting til din forårsgarderobe