Når solen går ned, og kullene fra grillen brænder ud, får du brug for et ekstra lag til at holde kroppen varm mod duggen og den kolde rosé.

Jakker, hvis oprindelse er håndværksmæssige fag eller militæret, er ikke til at komme uden om denne sommer. Det er ingen nyhed, at man i dag i høj grad går op i kvalitet, solidt og godt håndværk og naturlighed, men det skinner tydeligere end nogensinde igennem denne sommer.

Men i varmen, er der heller ikke mange andre materialer end bommuld i forskellige afskygninger, som er til at holde ud.

Har du brug for inspiration til køb af din nye sommerjakke, så tjek de følgende 16 letter jakker ud, der er perfekte til de lune og lange nætter.

Visvim 104 CMYK Jacket til ca. 6.290 kr.

Klassisk arbejdstøj, som vi kender det fra håndværksmæssige fag, er for tiden en stor inspirationskilde for modebilledet. Derfor ser vi masser af denim og slidstærkt bommuld med funktionsdygtige detaljer såsom lommer til værktøj eller en kuglepind. Denne jakke fra Visvim er det ultimative bud på en jakke, der både har kvaliteten fra det oprindelige arbejdstøj og snittet fra en moderigtig jakke.

COS Cropped Worker Blazer til 1.200 kr.

Her møder en blazerjakke en arbejdsjakke. Den forkortede blazerjakke har et langt mere afslappet udtryk end den klassiske blazer, hvilket er oplagt til mindre formelle sommerfestligheder eller til kontoret, hvis du ikke lige er jakkesætsdrengen.

ASOS Cropped Military Jacket til 413 kr.

Den armygrønne farve er bare ikke til at komme uden om denne sommer, det samme gælder for militærreferencerne, som evigt dominerer modebilledet.

Acne Studios Tony til 2.695 kr.

Acnes avantgarde camouflageprint giver den populære coachjakke et unikt løft. Jakken kræver sin mand, men det er jo sommer, så hvorfor kun gå i sort og gråt?

Margaret Howell MHL Zip Pocket til 1.950 kr.

Den britiske designer har været uddannet siden 1969 og har i adskillige år lavet tøj, hvor håndværket har været i højsædet. I Asien, især Japan, har hun været populær i mange år, men derude har de også været næsten 10 år hurtigere end os i vesten til at sætte pris på ordentligt håndværk.

Gant Rugger Coach Jakke til til 2.000 kr.

Jakken, der oprindeligt blev brugt til baseballkampe, hvor den under kampene blev båret af trænerne, har været utrolig populær de seneste par år. Designere bliver ved med at lege med den, og her har Gant Rugger givet den pinstripes, hvilket også er en udbredt tendens i år.

Wood Wood Denim Jacket til 1.200 kr.

Med hvidt denim bliver det ikke meget mere sommerligt. Denne jakke fra Wood Wood kan nemt blive din sommerfavorit mange år frem.

Nosomnia Path Jacket til 1.860 kr. 

Det nye danske mærke Nosomnia tør lige mere end de fleste. Denne sommer har de leveret en kollektion, der leger med geometri og særlige materialer. Jakken her, er let, men samtidigt et oplagt modsvar til en regnbyge eller to.

Capital Goods Car Coat til 2.000 kr.

Med sit slogan ’Formal sportswear’ rammer nye danske Capital Goods tiden rigtig godt. Car coat’en er en udødelig klassiker, som går godt til formelle lejligheder og kan løfte dit hverdagslook op på et mere velklædt niveau.

H&M Pilotjakke til 399 kr.

Bomberjakken er endnu en gang en af sommerens mest populære jakker, hvilket især skyldes, at den passer mange forskellige stiltyper og går godt til de fleste anledninger. H&M har netop sendt denne helt lette blommefarvede bomberjakke i deres butikker.

MKI Black Varsity Jacket til ca. 1.415 kr.

Endnu et bud på bomberjakken. Den er lidt varmere, da den er i uld, den er dog stadig uden for og ekstra kort.

Akins Collective Coat til 1.379 kr. (tilbud)

De to danske tvillinger bag Akins Collective har til denne sæson udvidet deres kollektioner fra udelukkende hatte til denne klassiske herrefrakke i to grå og sort, som går godt til de fine aftener eller tidlige morgenener inden job.

Won Hundred Fourteen til 1.600 kr.

Dit denim må gerne være ekstra slidt I år. Lidt huller og slidtage gør det kun cool. Denim har den helt store fordel, at det gør mænd mere maskuline.

Dries Van Noten Vrazer Cotton-Twill Jacket til ca. 4.798 kr.

Endnu en klassiker, som er blevet moderniseret. Den oprindelige pilotjakke var ikke så overraskende lavet til flyvevåbenet og dets piloter og er i dag den mest populære herrejakke, navnlig den ude krave, som vi i dag kalder for bomberjakken.

ZARA Man Safarijakke til 449 kr.

Denne sommer er det det er blevet moderne at ligne en, der kører rundt I en åben jeep blandt savanens dyr. Det handler igen om det naturlige og klassiske arbejdstøj, der oprindeligt er lavet til at blive brugt og til at holde til lidt af hvert. 

Soulland David til 1.599 kr.

Tør du? Med denne jakke fra Soulland får du årets blomsterprint-tendens på en mildere måde og uden de vilde pangfarver. Også en oplagt festivalsjakke, da den til dels skiller sig lidt ud, men også afviser vand og vind.