FRI.day er et ongoing projekt mellem Soulland og Nike, hvor man hylder skater-kulturen sammen.

Nu er man klar med den tredje sko, hvilket er en hel speciel slangeskind-udgave af Nike SB Blazer.

Hvor Silas Adler, kreativ direktør i Soulland, ved de første to kollektioner hentede inspiration fra henholdsvis København og skateboardernes mekka, Californien, er det denne gang skateboard-scenen i japanske Tokyo, som han har kastet sin kærlighed på.

"Som barn kan jeg huske, at jeg så et fotografi af nogle af mine yndlings proffer, der sad på en kantsten i Tokyo. De bar ikke skatersko eller noget tøj fra deres sponsorer på det tidspunkt. De bar Nike-sneakers i colorways, som jeg aldrig havde set før," siger Silas Adler i en pressemeddelelse og uddyber:

"Sølvdetaljer, skinnende farver og skøre materialer. Det var Air Jordans, Air Force 1's, Dingks og Blazers! Dette foto fik mig til at forstå forbindelsen mellem stil, mode og skateboarding. Det udløste virkelig min nysgerrighed og åbnede mine øjne for en anden verden og nye kulturer, der ofte ikke er skildret i skateboardmedier. Billedet prægede den slags fodtøj, jeg ønskede mig og havde brug for, når jeg ikke skatede. Derfra begyndte jagten! Skateboarding og gravitationen mod sneakers har siden da defineret min smag i sko."

FRI.day 03-skoene dropper 22. november ved et event i Soullands butik i København og i den legendariske skatershop Mortar i Tokyo.

Soul 1.jpg

Soul 2.jpg

Soul 3.jpg