Hvor ofte har du haft en samtale med en person over 60 år, som har kommenteret på dit tøj og spurgt dig noget i stil med ’Er det snit (mønster, farve, materiale etc) nu moderne igen?’ Jeg oplever det nok tiere end de fleste, fordi jeg arbejder med mode, men det er stadig et klassisk spørgsmål fra generationer ældre end din egen.

Alt går i ring, og årtier bliver synonym med en svunden tid, vi begynder at idolisere. Alt var bedre i gamle dage, kvaliteten på ting, tøj - og måske livet generelt.

Der var engang, hvor alt var lidt federe, hvor mændene havde mere hår på brystet, hvor jeans sad, som var du steget af en hest eller en chopper (og ikke som er du iført løbetights), og hvor solbrillerne var dråbeformede og indgød militant respekt fremfor at se futurisk fjollede ud.

once-upon-a-time…-_5d5279ef6ae01.jpg

Når Tarantino laver film, er vi næsten altid garanteret portrætteringen af en klassisk smågammeldags manderolle med klassiske mandekonflikter som frygten for en overstået karriere, ikke at slå til, stå i skyggen af andre etc. etc.

Skildringerne er klassiske, men stilen neoklassisk. Quentin er evig garant for et persongalleri med overvægt af ulasteligt klædte maskuline mænd, og hver gang jeg går ud af biografsalen, er det med et sug i maven og lysten til at skifte alt i garderoben ud. Sådan havde jeg det, da jeg så bla. Michael Madsen i Reservoir Dogs i ’92, Christian Slater i True Romance (skrevet, men ikke instrueret af Tarantino, red.) i ’93, Travolta i Pulp Fiction i ´94 osv.

once-upon-a-time…-_5d5279d818a9b.jpg

Tarantino er leveringsdygtig i påvirkning på alle parametre, så hvis du ikke allerede har overgivet dig til 70’ernes garderobeindtog ved et catwalkkig hos modehus-mastodonter, som Gucci, Celine, Balenciaga etc, så kan du godt forberede dig på at smide dit brun-orangemønstrede håndklæde i ringen efter at have set Once Upon A Time In Hollywood.

Jakker og frakker med brede revers, jeans med svaj (læs, antydningen af bootcut), brede læderbælter med store bæltespænder, spidse cowboystøvler, turtleneck-strik og meget mere.
Det utvetydige stilmæssige udtryk fylder flot og distraheres næsten kun af et mundvandsfremkaldende bilgalleri og måske lidt af Margot Robbie, der spiller rollen som Sharon Tate.

once-upon-a-time…-_5d5279f52b4de.jpg

Som med de fleste stilgenrer, synes fuld dedikation hurtig karikeret, så i stedet for at overgive sig fuldstændig og risikere at ligne Børge fra Olsen Banden mere end Cliff Booth (Brad Pitt, red.) i fuld denim fra top til tå, så gå nænsomt til værks. Tilfør din dagliggarderobe et touch af 70’er og start evt. med et par aviatorsolbriller med brunt glas og guldramme.

Føler du dig godt tilpas, opgraderer du med en habitjakke med bredt revers, som faktisk ovenikøbet får dig til at fremstå både mere bredskuldret og autoritær. Går de første spæde 70er skridt som håbet, så kan du trygt tilføje først det brede bælte og slutteligt, for de mere modige, jeans med svaj og de spidse cowboystøvler

Når alt andet i denne her skøre verden er i forandring, må vi klamre os til fortiden og hylde det originale.

Her er en række forslag til, hvordan du selv kan få noget af stilen fra filmen:

solbriller1.jpg

Ray Ban til 966 kr.

solbrilelr2.jpg

Shtarker Moscot til 2.599,00

sol3.jpg

The Dude til 1.200 kr.

Jakker

jak1.jpg

Oscar Jacobson
Erik Blazer - Jakkesæt & blazere  til 4.549 kr.

jak2.jpg

Gucci til 12.122 kr.

jak3.jpg

Acne
Tailored suit jacket black/grey til 5.200 Sek.

Støvler

stø1.jpg

Harrison Strap Boot - Shoe Black til 2000 kr.

stø2.jpg

Sendra Nova, Fuchsia til 2.000 kr.

stø3.jpg

SAINT LAURENT
Lucas Leather Chelsea Boots til 6.154 kr.

Skjorter

skj1.jpg

MOD krave til 500 kr.

skj2.jpg

Skjorte til 2.450 kr.

skj3.jpg

Camp Shirt til 1.200 kr.