Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Supreme og Public Enemy laver tøjserie med gammelt albumcover

Supreme og Public Enemy laver tøjserie med gammelt albumcover

Stort samarbejde mellem Supreme, Undercover og Public Enemy lancerer en hel tøjkollektion med rapgruppens albumcoveret fra ’Fear of a Black Planet’.

Public Enemy er kendt for deres politiske tekster og nærmest militante retorik og udtryk. Tænk bare på numre som ’Fight the Power’, ’911 is a Joke’ og helt op til gruppens 11. studiealbum med titlen ’Rebirth of a Nation’, der lægger sig tæt op af D. W. Griffiths teknisk visionære, men også racistiske stumfilm ’The Birth of a Nation’.

Public Enemy var meget inspirerede af Malcom X’ revolutionstanker, og det farver mange af deres raptekster. Men også visuelt var de nyskabende i rapkulturen. Hvor man var vant til at se rapperne selv, gik de med deres deres album ’Fear of a Black Planet’ en anden vej og skabte et sci-fi-inspireret cover, der nu pryder Supremes nye tøjkollektion.

Supreme er gået sammen med Public Enemy og tøjmærket Undercover for at lave en hel tøjserie med bukser, vindjakker, trøjer, vest og dunjakker, der enten bærer rapgruppens logo, et sigtekorn, eller albumcoveret til ’Fear of a Black Planet’.

Samarbejdet lægger sig op ad udgivelsen af filmen ’Black Panther’, der i sidste måned blev en kæmpe biografsucces og har været med til at promoverer sort kultur i USA. Om det er et bevidst valg vides ikke, men Supreme har før slået sig sammen højtprofilerede rappere. Og så sent som i 2006 lavede de en serie hættetrøjer med Public Enemy.

LÆS OGSÅ: Frisørerne guider: Sådan skal dit hår se ud i foråret

LÆS OGSÅ: Efter den chunky sneaker kommer … vandreskoen

LÆS OGSÅ: I 1999 blev David Beckham far, gift og vandt ’the treble’: Nu opkalder han sin nye grooming-serie efter det begivenhedsrige år