Brandet Supreme er kendt for sine skyhøje priser og mange designsamarbejder med eksklusive mærker som Louis Vuitton. Og nu kan streetwear-mærket også bryste sig af at stå bag en af verdens dyreste t-shirts til den nette sum af 15.000 dollars svarende til knapt 97.000 kroner.

T-shirten er blevet erhvervet af en anonym køber og er designet i samarbejde med den russiske kunstner Andrei Molodkin i 2003. T-shirten, der rød og har et print af Meg Ryan foran, blev designet som en prøve, men kom aldrig på markedet, hvilket gør den til en af de mest sjældne Supreme-items i verden, skriver Highsnobiety.

Der findes kun to eksemplarer af Supreme x Molodkin t-shirts i verden. Den anden har et print af Donald Trump på ryggen og blev solgt for nogle år siden til 8.600 dollars.

Selvom det lyder som en svimlende sum for en trøje, er Supreme t-shirten langt fra et enestående tilfælde. Forinden salget af Meg Ryan-trøjen fandt Money Inc nemlig frem til de fem dyreste t-shirt-designs i verden - og flere af dem står til en pris, der slår Supremes med flere længder.

Run-DMC Adidas - 83.600 kroner


80’ernes hiphop-musik holder stadig i dag, og hypen omkring musikkens kultur har nået nye højder. Det er endt ud i, at hardcore fans er villige til at bruge 13.000 dollars på en koncert-t-shirt fra Queens-gruppen Run-DMC. T-shirten blev i sin tid designet i samarbejde med Adidas for at promovere rap-gruppens koncerter. T-shirten var også et hit tilbage i 80’erne, men er i dag så sjælden, at fans er villige til at bruge tusindvis af kroner for at få fingrene i et eksemplar.

John Lennons ‘Home’ t-shirt - 105.500 kroner


I 70’erne var restauranten ‘Home’ it-stedet for New Yorks mange kunstnere - herunder John Lennon. Restauranten gav musikeren en ‘Home’-t-shirt som gave, og Lennon bar den herefter alle steder, han gik. Det fik t-shirtens popularitet til at nå usete højder og en pris på 16.400 dollars. I dag er ‘Home’-restauranten for længst lukket, men eksemplarer af den originale t-shirt er stadig populær blandt Lennons mest dedikerede fans.

UNICEF 1996 Olympiske Lege - 270.000 kroner


Der er mere bag den her t-shirts pris end bare udseende eller affektionsværdi. Købsprisen gik nemlig til en god sag - for UNICEF valgte i 1996 at udnytte de Olympiske Leges popularitet og satte en enkel, sort t-shirt til salg for at skabe indsamle penge til og skabe opmærksomhed omkring fattige børn i tredjeverdenslande. T-shirten havde ikke en fastsat pris, men blev i stedet solgt på auktion, hvor den gik for en pris på 42.000 dollars fra en gavmild køber.

UNICEF Cargo Flight - 1.931.000 kroner


UNICEF står bag endnu en af verdens dyreste t-shirts - og igen gik salget til velgørenhed. Alle kan erhverve sig et eksemplar af t-shirten for 18 dollars. Der er dog ikke nogen øvre grænse for, hvor meget man vælger at betale for den, og det fik en køber til at punge ud med næsten to millioner kroner.

Superlative Luxury - 2.575.000 kroner


Her er der hverken tale om et samlerobjekt eller en indsamling til en god sag, men blot om ren og skær luksus. T-shirten er lavet i almindelig, sort bomuld - men modsat de fleste andre t-shirts er den sat med over ni karat i sorte og hvide diamanter. Desuden er den produceret udelukkende ved hjælp af bæredygtig energi. Superlative Luxury-t-shirten har dog endnu ikke fundet en ejermand, men med en pris på over 2,5 millioner kroner er køberskaren også betydeligt indskrænket.

LÆS OGSÅ: Sådan smager verdens dyreste burger

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste Rolex Submariner er netop blevet solgt

LÆS OGSÅ: Verdens dyreste chips