15 ting ingen mand bør gå med

15 ting ingen mand bør gå med

Det er altid farligt at dømme noget ude. Inden man får set sig om, bliver fleece cool og sokker i sandaler bliver en hip konstellation. Ting, som man ikke lige havde set komme. 

Men den risiko løber vi gerne igen.

Det er nemlig vigtigt at huske på, at moden ikke altid har ret. For selv om designerne i år forsøger at fortælle dig, at trompetbukser er the shit, ja, så er faktum stadig, at det ikke klæder nogen. Som helst. 

LÆS OGSÅ: Adidas-sandaler med sokker til i cool ny modeserie

Nå men, her er 15 af vores yndlingsaversioner. Ting, som er så usmagelige, at de fortjener deres egen liste. 

Det skal siges, at vi selv er udmærket klar over, hvor cowboystøvlen trykker. En del af tingene på listen har denne skribent for eksempel selv ejet eller i hvert fald ønsket sig at eje på et eller andet mere eller mindre fjernt tidspunkt i fortiden. Netop, i fortiden, og visse ting fra fortiden får forhåbentlig aldrig en revival. Tænk Brian Steen Nielsen eller mini discs:

Boardshorts - alle andre tidspunkter end når du er på et board. Det kan godt være, at du efter en uge i Portugal med nød og næppe kom op at stå på brættet. Men derfor er det stadig patetisk at bade i dem ved Islands Brygge. Surfer-ponchoen. Indrømmet, jeg ønskede mig en brændende som 13-årig. Min mor havde klarsyn nok til ikke at lade mig få en. Når ikke engang Luke Perry kan hive den hjem ...

 

Flatcap/sixpence - særligt når den sidder omvendt. Vi troede, at det bare hed en sixpence, men er lige blevet belært af vores moderedaktør om, at den hedder en flatcap, når den ikke er sammensat af seks paneler. Det gør den ikke sejere eller mere autentisk gadedrengeagtig, Lars Aslan og Thomas Herman. Og Samuel L. Jackson? Han er alligevel efterhånden en karikatur af sig selv, så han skal endelig blive ved.
 
Sarongen. David Beckham kunne lige slippe af sted med det. Men det var dengang. I dag har det mere en parfume af coked-up potentiel voldtægtsmand end af blød hippie-elsker.Crocs
. Ingen hade-liste er komplet uden dem. Den mest usandsynlige og usandsynligt uæstetiske salgssucces i menneskehedens historie næst efter segways.
 

Pyjamasbukser med allover-print. Der er selvfølgelig rigtig meget hiphop-stemning i et par benklæder overstrøet med dollars. Men med mindre du er i inderkredsen af Wu Tang Clan eller Eric B. & Rakim, skal du nok overveje at lade være. Alt for mange armbånd på en gang. Virker bare grådigt. Han fik vist pirat på hjernen, ham Johnny. Sexistiske t-shirts. Det giver vist sig selv, at du ikke får mere af at hive sådan en over hovedet. Men selvfølgelig, sex kan også være overvurderet. Piratbukser. Utrolig svært at tage en mand seriøst, der går med sådan et par. De siger, jeg har opgivet, jeg opgav faktisk lige omkring årtusindskiftet. Nåh jo, men så er der jo til gengæld de praktiske sidelommer, hvor man kan gemme en salami, til man bliver brødflov.
 

Tanktop med ekstra god ventilation i siderne. Allerede til kvinder ser det billigt ud. Til mænd er det direkte frastødende.
 
 
Bootcut/trompet-bukser. 90'ernes retro-mode var da meget sjov for os, der ikke var gamle nok til at have oplevet 70'erne på første hånd. Sidenhen aflejrede den sig som dårlig stil for lastmovers. Og nu forsøger modehuse og stylister så at fortælle os, at det skal være moderigtigt igen-igen. Vi går ikke tilbage til en fuser.

LÆS OGSÅ:  Moden 2015: brede bukseben og grimme sneakers
Cornrows. Strengt taget ikke en beklædningsgenstand. Og strengt taget heller ikke et fashion no-go. Med mindre du er kaukasisk. Jo, her er vi strengt racistiske, og det klæder ingen hvid hovedbund at blive eksponeret på den måde. Ligner du til gengæld ASAP Rocky, er der til gengæld masser af damer i det.
 

Snørelukning på t-shirts etc. Mandens korsage, siger de. Meningsløst, siger vi.

 

Cowboy-sandaler. Det er svært med cowboystøvler i forvejen. Den eneste, der kan rocke dem med stil uden for settet til en western er, os bekendt, Mads Holger. Fusioneret med sandalen bliver de til en absurditet. 


Huer med kunstig pels. Den østrigske familievirksomhed Eisbär begyndte med at lave stilfulde mønstrede striktrøjer til skifolket. I dag gør de sig mest bemærket på pisterne ved at skalpere dukker fra Muppet Show og sy trofæerne fast på deres huer.
 

Nå, det var vores ydmyge mening.

Husk: En rigtig mand går med lige, hvad han har lyst til.

LÆS OGSÅ: 15 forfærdelige sportsuniformer

LÆS OGSÅ: Modig mode: 2014's vildeste outfits

LÆS OGSÅ: 10 ting der aldrig går af mode