Fred Perry og Art Comes First i Jamaica-inspireret kollektion

Normalt er det mere rock og punk, man forbinder de klassiske poloer fra Fred Perry med, men englænderne kaster nu også deres kærlighed på de jamaicanske musikgenrer ska, reggae og rocksteady. I en ny kollektion med Art Comes First hylder Fred Perry 'no stress'-landet i Det Caribiske Hav.

Designerne Sam Lambert og Shaka Maidoh har tilpasset den populære 'M12 Twin Tip'-model med to nye looks, der hver er tilgængelige i en masse forskellige farver. En af poloerne er broderet med det klassiske Laurel Wreath-motiv. Desuden indeholder kollektionen en hi top-sko og et bælte. Tjek det ud her. En fed deltaje, hvis du bestiller noget, er, at varen bliver indpakket i en vinyl-sleeve.

Fred Perry 1.jpg

Fred Perry 2.jpg

Fred Perry 3.jpg

Ralph Lauren lancerer deres første bæredygtige produkt

Og nu, hvor vi er ved polotrøjer, så har Ralph Lauren også nyt at fortælle. De er klar med projektet 'Earth Polo', der er deres første bæredygtige af slagsen.

Samarbejdet er kommet i stand med hjælp fra First Mile, der arbejder globalt med genbrug. Projektet har gået ud på at genopfinde Ralph Laurens mest ikoniske style i et nyt og innovativt materiale lavet udelukkende af genbrugte plastikflasker og på at minimere brugen af vand i produktionen med 93 procent.

Earth polo’en vil være tilgængelig til køb 18. april til mænd og kvinder i fire forskellige farver: grøn, hvid, navy og lyseblå.

Ralph Lauren 1.jpg

Ralph Lauren 2.jpg

North Face genanvender telte til tasker

Det er alment kendt, at modebranchen er en af de store klima-syndere med deres CO2-udledning. Faktisk udleder tekstilindustrien mere CO2 end fly- og shippingbranchen, skrev Politiken i 2018. Heldigvis ser vi oftere og oftere nye tiltag fra mærker, der forsøger at gå i en mere bæredygtig vej.

Vi har lige nævnt Ralph Laurens 'Earth Polo'-projekt, og hikerne fra North Face har også gang i et fedt projekt. Det drejer sig om en ny taske-kollektion af Christopher Raeburn, der er skabt af genanvendte TNF-telte. Derfor er taskerne ikke helt ens. Læs mere om det her.

North Face 2.jpg

North Face 1.jpg

Arkk slog dørene op for ny København-butik

Det danske sneakerbrand Arkk fortsætter ekspansionen. I dag har man åbnet sin anden butik i København - mere præcis på  Strøget i Østergade 7-9, hvilket er tæt på Kongens Nytorv.

Butikken giver endda dig mulighed for at kunne designe dine helt egne sneakers udfra eksisterende Arkk-modeller gennem materialer, snørebånd, farver mv. 

"Debatten, om hvor kundens opmærksomhed skal fanges henne, har aldrig været større. I stedet for at tabe sig selv i den diskurs holder vi snuden i sporet og intensiverer, hvad vi er bedst til: Mennesker, oplevelser og nyhedsværdi. Det, sammenholdt med at vi har en strategisk ambition om at kunne komme endnu tættere på slutforbrugeren med vores historiefortælling og univers, kunne en sneaker pop-up shop i det mondæne København ikke være en mere oplagt anledning til at manifestere," siger administrerende direktør Thomas Refdahl i en pressemeddelelse.

Arkk.jpg

Afrobeat-legenden Fela Kuti omdrejningspunkt for ny Carhartt-kollektion

Nigerianske Fela Anikulapo Kuti var ikke blot kendt som pioneren indenfor afrobreat, han var også en politisk figur og menneskerettighedsforkæmper. Nu er Kuti, der gik bort i 1997, omdrejningspunkt for en helt ny capsule kollektion af Carhartt.

Streetwearmærket har designet tøj udfra Kutis ikoniske albumcovers. Til at ledsage kollektionen genudgives den udsolgte 'Live In Detroit 1986' på vinyl i et begrænset oplag. Tjek det ud her.

Carhartt 2.jpg

Carhartt1.jpg