Video: Amerikansk veteran får at vide, at hans Rolex er 5 mio. værd og falder om
Foto: PBS

Amerikansk veteran får at vide, at hans Rolex er 5 mio. værd

Et gammelt ubrugt ur kan gøre en amerikansk veteran rig. Hans reaktion kan redde din dag.

Det er svært ikke at smile, når man ser en veteran fra det amerikanske flyvevåben få at vide, at hans gamle Rolex Daytona kan sælges for 700.000 dollars – eller næsten fem mio. kroner – på auktion.

Scenen udspiller sig i programmet Antiques Roadshow på den statsfinansierede amerikanske tv-station PBS. I programmet, hvor tv-holdet rejser rundt i hele USA, får lokale antikvitetsejere mulighed for at møde eksperter og få deres ejendele vurderet – og den mulighed benyttede en gammel gråhåret Vietnam-veteran i Bonanzaville lidt uden for Fargo i delstaten Minnesota sig for nyligt af.

Uret, han medbringer, er et Rolex Daytona, som han købte for bare 345,97 dollars i 1974, da han var i flyvevåbnet. Han fortæller, at han aldrig har brugt uret, da han følte, at det var for pænt til at slide, og derfor har det i flere årtier været opmagasineret i en bankboks med æske, dokumenter og sågar den originale folie på bagsiden af uret.

Kendere af ure vil vide med det samme, at her er tale om et helt særligt fund, og det er tv-holdet tydeligvis også klar over. Den eneste, der er helt uvidende, er den amerikanske veteran, som får sig et solidt chok, da auktionseksperten fortæller ham, at hans Rolex i dag kan være 2.000 gange mere værd, end da han købte det via postordre tilbage i 70’erne. Og så vil vi ellers ikke afsløre mere.

Reaktionen indtræffer fem minutter inde i klippet. Wait for it, som man siger:

Se, hvad vi ellers skriver om: Ure og Rolex