Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

’Venom F5’

Foto: Hennessey Hennesseys 'Venom F5' bliver præsenteret den 1. november i Las Vegas.

’Venom F5’

Ny superbil kan blive verdens hurtigste

Den er ikke engang blevet præsenteret endnu, men alligevel er forventningerne til ’Venom F5’ fra den amerikanske bilproducent Hennessey tårnhøje. Den skal nemlig kunne køre hurtigt. Meget hurtigt.

Lige nu sidder Bugatti på tronen. Eller rettere sagt det gør den eksklusive bilproducents superbil ’Veyron 16.4 Super Sport’ med sin topfart på 429 kilometer i timen.

Man kan dog ikke fortænke Bugatti-toppen, hvis de sidder lidt uroligt i sæderne for tiden. Hennesseys ’Venom F5’ melder snart sin ankomst, og der bliver hvisket i krogene, at den vil blive verdens hurtigste masseproducerede bil nogensinde målt på topfart. 

”Jeg tror, at noget i nærheden af 466 kilometer i timen vil være muligt,” siger ejer John Hennessey til Top Gear

’Venom F5’ er da også opkaldt efter den kraftigste tornado på skalaen – den såkaldte kategori F5, der har vindstød på mellem 420 og 511 kilometer i timen. Og med det navn er der vist ikke nogen tvivl om Hennesseys ambition om at overtage verdensherredømmet. 

Superbilen fra den texanske bilproducent er en letvægtsbil med et aerodynamisk design, som bliver kastet frem af en massiv V8-motor og to turboladere. Den bliver præsenteret officielt den 1. november ved et stort bilshow i Las Vegas.

Hvis du ikke kan vente så længe, har Hennessey offentliggjort en lille teaser, som du kan se herunder.