1996 Citroen Xantia stationcar (mørkeblå)

Gymnasieelev i Tørring

Da jeg fik kørekort, fik jeg lov til at låne den ene af mine forældres to biler. Jeg var blot nummer to i min klasse, der fik kørekort, så i hele 2.g var jeg ham med bilen. Jeg kunne køre drengene i skole fra Give til Tørring, hvor vi gik i gymnasiet. Og så kunne jeg jo lave damer i mine forældres Xantia. Det var optur. Når vi havde fredagsbar på gymnasiet, pendlede jeg folk frem og tilbage til Åstuen, som var den lokale bodega i Tørring.

Om aftenen kunne jeg så køre mine fulde venner hjem, mens jeg selv var pinligt ædru. Men jeg var ligeglad, for jeg ville hellere køre bil. Xantiaen havde desuden hydraulik i baghjulene, så man kunne hæve og sænke den. Det var en helt unødvendig funktion, men jeg følte mig lidt som Snoop Dogg, når han kørte rundt i sin low-rider på MTV.

citroen-xantia-stationcar klar.jpg

1989 Toyota Corolla XLI (rød)

Lærerstuderende i Jelling

Min første rigtige bil var en brugt Corolla. Den var blevet snydt igennem syn, da jeg købte den, så der gik ikke længe, før den begyndte at falde fra hinanden. Motoren skulle skiftes, hjullejerne gik i stykker, og den tidligere ejer havde sænket undervognen med det resultat, at den var fuld af rusthuller, som jeg måtte spartle ud. Men jeg var bare glad for at have min egen bil. Jeg fræsede rundt i Give i ’Rollaen’, som jeg kaldte den.

Oprindelig var den rød, men en nat, hvor jeg overnattede hos min daværende kæreste i Vejle, var der nogen, som brød ind i bilen for at stjæle en kasket, der lå i bagruden. De smadrede hele bagklappen. Så jeg måtte til autoophuggeren, hvor jeg ofte var for at finde nye dele, når den gik i stykker. Jeg fandt en hvid bagklap med en sort spoiler. Da det var tid til at syne den igen, solgte jeg ’Rollaen’ til en desperat fyr, som lige havde smadret sin fars bil. Jeg tror, det lykkedes mig at få 10.000 kroner for den.

toyota-corolla klar.jpg

1993 Golf 3 GTI (mørkeblå)

Multimediedesign-studerende i Kolding

Jeg droppede ud af læreruddannelsen og flyttede til Kolding for at læse multimediedesign. Samtidig købte jeg en Golf 3. Fyren, jeg købte den af, havde bygget et kæmpe anlæg i bagagerummet. Der kunne stå én ramme øl omme bagi, resten af pladsen havde han brugt på to 12-tommer basenheder og en kæmpe forstærker. Men den kunne spille virkelig højt. Jeg følte, at jeg var med i en ’The Fast and the Furious’-film.

Da jeg flyttede til Haderslev for at læse videre på grafisk kommunikation, hvor folk var lidt finere på den, gloede de en del, når jeg ankom i min sænkede Golf med 19-tommer fælge og lignede verdens største Brian. Det endte med, at jeg begyndte at cykle i skole i stedet. Bilen brugte jeg kun, når jeg skulle på arbejde på tankstationen ude ved motorvejen.

vw-golf klar.jpg

2015 Mercedes S500 (sort)

Ansat hos Douglas Entertainment og Nordisk Film

Da jeg kom til København, opdagede jeg, hvor nederen det er at have bil i hovedstaden. I et års tid var jeg billøs. Men efterhånden blev jeg træt af at tage toget til Jylland, når jeg skulle hjem og besøge familien. Jeg havde fået et godt job, først hos Douglas Entertainment og siden hos Nordisk Film, så jeg havde pludselig lidt flere penge mellem hænderne. Derfor købte jeg en brugt Mercedes S-klasse. Mindre kunne ikke gøre det.

Den havde træpaneler og cremefarvede lædersæder, så det føltes lidt som at køre rundt i en kæmpe karamel. Men jeg var ret øm om den og parkerede den hos en kammerat i Vanløse, fordi jeg var bange for, at nogen kunne finde på at ridse den inde på Nørrebro, hvor jeg boede. Så når jeg skulle ud og køre, brugte jeg som regel en halv time bare på at hente min bil.

mercedes klar.jpg2015 Jaguar F-Type (hvid)

Selvstændig komiker og influencer

Efter et halvt år med Mercedes’en blev jeg træt af at betale i dyre domme for de enorme mængder benzin, den brugte. Jeg solgte den og var billøs igen. En dag blev jeg kontaktet af Kim hjemme fra Give, der havde et leasingfirma. Han havde set mig på nettet og i fjernsynet og kunne se, at det gik godt for mig. Kim spurgte, om ikke han skulle lave en fed leasingaftale til mig, og jeg sagde ja. Jeg bestilte en BMW, men der var lang leveringstid på den. I mellemtiden fik jeg lov til at låne Kims hvide Jaguar. Det var en meget dyr og lidt voldsom bil. Den larmede helt vildt, når jeg kørte rundt i den. Jeg følte, at jeg kørte rundt i en rigtig midtlivskrise-bil som 32-årig. Det var lige tidligt nok.

jaguar klar.jpg2015 BMW 125d M Sport (mørkegrå)

Selvstændig komiker og influencer

Efter tre måneder ankom min BMW endelig til Danmark. Jeg leasede den af Kim fra Give, indtil han en dag stak af og tog røven på mig og en masse andre kunder. Han var en rigtig krejler, og han havde blandt andet forfalsket min underskrift på nogle dokumenter. Det hele endte med, at jeg købte mig ud af leasingaftalen, så nu ejer jeg min BMW. Jeg er rigtig glad for den. Den er næsten lige så lang som en stationcar, men uden helt at være det. Den kører på diesel, har lædersæder og 240 heste, og den kører virkelig godt. Jeg kører ofte hjem til Jylland i den.

bmw klar.jpg