Mange har som børn drømt om at tage en flyvetur på ryggen af en fugl.

Og eventyrforfattere fra Tolkien til Lagerlöf har også spillet på fantasien om fuglen som venligt transportmiddel.

LÆS OGSÅ: At læse er at rejse: 15 bøger der sender tankerne på langfart

Så der er ikke noget underligt i, at et fotografi af en grønspætte, der flyver med en dværgvæsel på ryggen, har godt tag i internettets fans af det overnaturlige.


Men bag billedet, der i løbet af det seneste døgn har taget rundturen på en lang række internationale websider, gemmer der sig en knap så magisk historie.

Fotografen, Martin Le-May, fortæller til itv.com, hvordan motivet opstod, da han og hans kone var ude for at kigge efter grønspætter i Hornchurch Country Park øst for London.

"Pludselig hørte vi en lidende skræppen og så et grønt lyn," fortæller fugleelskeren, der sammen med sin kone satte sig til rette med sin kone og fandt kikkert og kamera frem.

Men fuglen opførte sig underligt, hoppede rundt og baskede med vingerne, som om jorden var for varm til at stå på. Da lettede den og fløj i retning af Martin Le-May.

"Pludselig kunne jeg se, at der var et lille pattedyr, der havde haget sig fast på ryggen af den, og at det var en kamp på liv og død, der var i gang," siger fotografen, der frygtede det værste for fuglen, men kan fortælle, at den dystre historie endte lykkeligt, idet det lykkedes fuglen at ryste den sultne dværgvæsel af ved en mellemlanding - muligvis fordi den blev distraheret af de to tilskuere.

LÆS OGSÅ: Se de magiske vinderbilleder fra National Geographic

LÆS OGSÅ: Skilsmissebilledet er det nyeste inden for selfies

LÆS OGSÅ: Forstenet: Dyr forvandlet til uhyggelige statuer i forgiftet sø