Sponsoreret af HelloFresh

Solen skinner, du cykler gennem byen. Den sommersang, du spiller i dine hørebøffer, er så fremragende, at du har lyst til at dele den med hele verden. Så hvad gør du? Det er grundlaget for et af de indsendte bud til Overvurderet/Undervurderet i ’Arbejdstitel’, hvor Carl i denne omgang har bidraget:

Han vil nemlig gerne vide, om det er overvurderet eller undervurderet at høre musik på en højttaler, når man cykler.

Dagens gæst i programmet er kunstneren Tal R, der en af landets absolutte sværvægtere, når det kommer til moderne kunst. Han bevæger sig flydende og frit mellem maleri, skulpturer, farver og offentlig udsmykning. Og så er han selvfølgelig skarp og velformuleret, når det kommer til at dømme ting inde eller ude i Overvurderet/Undervurderet.

Kristoffer skærer øjeblikkeligt ansigt, og mens det ligger i uskønne folder for at udtrykke hans modvilje, tager Tal R ordet:

”Det er jo tit et fænomen, man ser på Dronning Louises Bro (i København, red.). I den kontekst synes jeg faktisk, der er noget gavmildt over det. At du deler ud af det hit, du synes, er sagen lige nu,” indleder Tal R noget uventet, og det får Kristoffer til at udbryde:

”Du er et bedre menneske end mig, Tal.”

Tal R fortsætter sit argument:

”Det handler om kontekst. På Dronning Louises Bro synes jeg altid, det er ret fantastisk. I metroen er det mindre charmerende. På en cykel ­– for det var det, der var spørgsmålet – de fleste gange er det irriterende. Det bidrager bare til endnu mere støj. Men der er et særligt tilfælde, hvor det er en utroligt gavmild ting at gøre. Ligesom det er en gavmild ting at tage en blomstret skjorte på på en tirsdag,” forklarer kunstneren, og nærmer sig faktisk sin konklusion med en pointe, som mange vil være enige i:

”Ni ud af 10 mennesker i dag er pakket ind i deres eget rum af høretelefoner og podcasts og musik og samtaler. De går rundt offentligt i en privatsfære. Så hvis du vælger at pakke din podcast ud til hr. og fru Jensen, tak for det. Så jeg vil sige, at det er undervurderet.”

Kristoffer stiller sig på den helt anden side, men udviser alligevel en form for forståelse:

”Instinktivt synes jeg, det er vanvittigt irriterende og grotesk overvurderet. Men jeg kan godt følge det gavmilde argument, du fremfører, Tal. Og jeg tror også, jeg vil sige, at hvis man er i New York eller Paris eller London, og du ser en dude, der kommer cyklende med en Bluetooth-højttaler på sin cykel og blaster et eller andet … Så er det jo noget, du husker. Og noget, hvor du tænker: Det har vi for lidt af i København, hvor vi går rundt i vores egen lille boble,” siger Kristoffer og fortsætter:

”Jeg kan godt følge det der argument. Men jeg kan bare mærke, at jeg instinktivt lader mig irritere af det.”

Konklusionen er klar, vandene er delt: Spørger man kunstneren Tal R, er det undervurderet at spille musik fra en højttaler, når man cykler. Spørger man ’Arbejdstitel’-vært Kristoffer Dahy Ernst, er det grotesk overvurderet.

Hermed oplyst. Det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ med Tal R som gæst er ude på alle platforme nu. Lyt der, hvor du normalt hører dine podcasts.

Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er bragt i samarbejde med HelloFresh. Brug koden arbejdstitel23 til at få 1.199 kr. i rabat på dine fem næste måltidskasser.