Sponsoreret af HelloFresh

Et rigtigt hjem har bogreoler, der bugner af bøger. Men hvordan er det lige: Skal de bare være sat ind på hylderne i tilfældig rækkefølge eller skal de være sorteret efter farve? Det bliver diskuteret i det nye afsnit af ’Arbejdstitel’.

Der er ikke kun en men mange af podcastens trofaste lyttere, der har skrevet ind med lige præcis dét spørgsmål.

”Og det er jo et spørgsmål, der har ventet på at blive bragt, lige siden du havde et tv-hold hjemme hos dig for at lave Kender du typen,” lægger Oliver ud med reference til det tv-program på DR, som Kristoffer kom for skade at sige ja tak til at deltage i. ”Og nu har jeg fået så mange af dem, at jeg er nødt til at tage den op. Senest er det Bjørn, der gerne vil gerne vide, om det er overvurderet eller undervurderet at farvekoordinere sine bøger?”

Kristoffer står klar med et svar, som han ikke skal tænke længe over:

”Jeg synes jo, det er undervurderet. Jeg synes, det ser pænere ud. Så kan det godt være, der er gået Pinterest i den. Men jeg synes, det ser bedre ud. Jeg synes ikke, der er noget galt i at farvekoordinere sine bøger.”

Ideen om at farvesortere sine bøger på reolen blev særlig udbredt for en række år siden, da man på det visuelle, sociale medie Pinterest kunne se, at flere og flere gjorde det. Det førte til en automatreaktion fra den modsatte lejr, der primært bestod af latterliggørelse over den tilstræbte æstetisering.

En latterliggørelse, der dog på ingen måde påvirker de to værter. Oliver stemmer i:

”Jeg ved ikke, hvorfor der er kommet sådan en stemning imod det,” siger han.

”Det bliver latterliggjort på en lidt mærkelig måde,” supplerer Kristoffer, inden Oliver igen tager over.

”Det er som om, at andre folk er bibliotekarer. Og den eneste måde, man kan indrette sin bogreol derhjemme, det er som om man arbejder for kommunen. Jeg synes, det er vildt mærkeligt.

Da vi flyttede for nylig, havde jeg en lang aften alene, hvor jeg stod med fem-seks flyttekasser og indrettede bogreolen på ny. Bøgerne skulle stå på en ny måde. Og jeg kan forsikre jer om, at de ikke blev koordineret på nogen anden måde end efter farve.

Bøger er indretning. Så medmindre du kan have en hel reol med bøger, som du hele tiden skal vende tilbage til, fordi du er ved at skrive en Ph.d., så synes jeg, man herfra som lytter kan klappe kaje.”

”Jeg er 100 procent enig. Bøger er indretning. Det er roligere for øjet at kigge på noget, der er ordnet,” stemmer Kristoffer i, inden de begge afslutter med at sige i kor:

”Det er undervurderet!”

Det nye afsnit ’Arbejdstitel: Redaktionsmødet 2024’ er ude på alle relevante podcastplatforme nu. Lyt der, hvor du normalt hører podcasts.

Dette afsnit af Arbejdstitel er bragt i samarbejde med HelloFresh. Brug koden arbejdstitel23 til at få 1.199 kr. i rabat på dine fem næste måltidskasser.