Kursen bliver ofte sat mod Paris, Rom, Berlin eller London, når danskere skal på storbyweekend. Men en tur lidt længere sydpå, til Portugals levende hovedstad Lissabon, er et varmt bud på en alternativ weekendtur, hvor både mad, klima og levestandard går op i en højere enhed. Arbejdstitel har været på tur.

Det er ikke svært at have det godt i Lissabon. Byen er ikke rig som London, historisk overlegen som Rom eller romantisk smuk som Paris. Lissabon er den gritty lillebror, der vinder på en grundtone af charme, suverænt klima og tilbagelænet levevis.

Lissabon er de små fadøls hovedstad. Det er hjemsted for grillet fisk, kulørte kakler og udsigt over vand og by fra mange af de hyggelige kvarterer, der ligger på byens mange højderygge. Og der går da heller ikke lang tid, før det står klart for de to udsendte værter, at Lissabon er en by, man meget nemt trives i.

Vi skal naturligvis også forbi det faste segment Overvurderet/Undervurderet, hvor Kristoffer i dag har medbragt ting, som Oliver ubarmhjertigt men retfærdigt vurderer på skalaen. Emnerne strækker sig fra blandt andet chelsea boots til kunsten at forsøge sig på lokalsproget, når man er i udlandet.

Som lovet i afsnittet har vi samlet et stramt kurateret og nøje afprøvet liste over de bedste restauranter, bydele, barer og oplevelser i Lissabon. Find guiden her.

Afsnittet fra Lissabon er det første af to. Og det er ude på alle platforme nu. Du kan også finde det øverst i artiklen her.

'Arbejdstitel' var inviteret til Lissabon af Visit Portugal. Holdningerne i podcasten er værternes egne.