Av, av, av, hvor er det næsten fysisk smertefuldt at læse TV 2’s komplette afdækning af sagen om Jon Stephensen. Men uanset hvor ondt det gør at komme igennem teksten, er det vand i forhold til de oplevelser, de mange mennesker, Jon Stephensen gennem snart sagt hele sin karriere har kørt over, har haft ved nærkontakt med ham.

Stephensen har med manipulerende opførsel, trusler og magtmisbrug gravet så dyb en grav for sig selv, at det kan være svært at forestille sig andre veje for ham end at trække sig fra sit folkelige mandat som valgt for Moderaterne. 

Det er nedslående læsning. Man undrer sig i sit stille sind.

Det startede med en rigtig møgsag om en sygemelding fra en ansat på teatret Aveny-T og 5.000 kroner i foreslået betaling for, at den sygemeldte kvinde alligevel gennemførte en optræden.

Siden udviklede sagen sig til forfalskede underskrifter, skyttegravskrig mellem Stephensen og Aveny-T’s bestyrelsesformand Henning Dyremose, konstant skiftende forklaringer, hemmelige lydfiler og en kommende retssag om ret og vrang – alt imens selvsamme Stephensen blev valgt ind i Folketinget for Moderaterne som en stærk stemme for kulturen. Vi skrev selv om hans valgkamp her i Euroman.

Men hvad der kunne have været en sag mellem Stephensen og Aveny-T (dog en meget kuriøs og offentlig en af slagsen), vil nu formentlig udvikle sig en selvforskyldt, offentlig henrettelse af den tidligere så højt besungne teaterdirektør. 

Og det er helt og aldeles Stephensens egen skyld.

Sagens bevågenhed hænger naturligvis sammen med, at han nu er folkevalgt og derfor i et helt andet offentligt søgelys end tidligere. Man har, som Weekendavisen også bemærker, først sat de mest sultne journalistiske blodhunde til at grave i Jon Stephensens forhold, efter han er kommet på tinge. Det burde være afdækket før, men nu kommer det så langt om længe for en dag. 

Spar mig for argumenter om, at det var en anden tid. 

Ingen mand, hverken i dag eller for 30, 50, 100 år siden, har opført sig ordentligt, når han har gjort som Stephensen. Det minder os alle om, at det er alt for nemt at slippe afsted med det år efter år. Indtil det altså ikke er det længere. 

Spar mig for argumenter om, at der er flere sider af sagen.

TV 2 har talt med over 30 kilder, der uafhængigt af hinanden har redegjort for Stephensen som en decideret modbydelig fyr. 

Det her er en storm, han ikke bare kan ride af over et par uger. Stephensen bør selv se skriften på væggen. Hvis ikke har han og ikke mindst hans partiformand Lars Løkke Rasmussen et enormt tillidsproblem. Fortiden har indhentet ham, og det er svært at se den forklaring, der skal få ham ud af den kattepine, han befinder sig i. 

Jeg bliver simpelthen træt på mit køns vegne. Men det er snart svært at blive overrasket længere. Det har været endnu en elendig uge for manden. 

Ak, ak, ak.