Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Nøgen i trafikken

Nøgen i trafikken

Kan en nøgen cyklist få dig til at kigge mere i bakspejlet?

Hvordan gør man bedst opmærksom på sig selv, når man cykler i trafikken? Når en ringklokke eller en refleksjakke ikke længere er nok, må man tage andre midler i brug. 

En britisk trafikkampagne slår et slag for trafiksikkerheden og opfordrer bilister til at huske at tjekke side- og bakspejlet, når de kører bil. For at gøre det endnu mere attraktivt at kigge i spejlet har kampagnen, der hedder #ThinkBikes, lanceret en film med en nøgen mand, der cykler rundt i Londons gader. 

Kampagnen skal øge bilisters fokus på cyklister, hvis tilstedeværelse i trafikken ofte bliver overset. Og selvom nøgenhed i trafikken nok flytter bilisternes fokus fra vejbanen, er ideen alligevel god. Se filmen her:

I 2013 mistede otte danskere livet i højresvingulykker. Og selvom vores cykelkultur er bred og vi er langt fremme med trafiksikkerhed herhjemme, kan der stadig gøres noget. Det kan der især også i udlandet, hvor cykling i byerne langtfra er ligeså almindeligt som i Danmark. 

Du behøver forhåbentlig ikke gå til yderligheder og smide kludene for at gøre tilstrækkeligt opmærksom på dig selv, når du cykler. Men kampagnen, der er lanceret af The Automobile Association Trust, retter sig mod de bilister, der ikke er vant til det stigende antal cyklister, der færdes på vejene i flere og flere byer. Alene i USA steg cykeltrafikken fra 2010 til 2011 med 73% i USA's største byer.

TWITTER Bliv ven med Euroman