Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tokyo

Foto: Rasmus Weng Karlsen

5 distrikter i Tokyo, du bør besøge

Med 14 millioner indbyggere samlet på et areal mindre end Fyn er Japans travle hovedstad ved første øjekast uoverskuelig. Men fortvivl ikke. Du skal blot udvælge de helt rigtige bydele nøje inden dit besøg. Lasse Skytt er gået i forvejen.

1. Shinjuku

Hvis du er en af dem, der forbinder Tokyo med indieklassikeren ’Lost in Translation’, så begynd på Park Hyatt Tokyo. Det femstjernede hotel udgør rammen for filmens melankolske romance mellem Bill Murray og Scarlett Johansson, og selv om du ikke vil indkvartere dig på det dyre luksushotel, så tag alligevel elevatoren op til 52. etage og bestil en cocktail i New York Bar, mens du nyder udsigten over Tokyos blinkende skyskrabere.

Gå til fods fra hotellet forbi Shinjuku-stationen – verdens travleste togstation med næsten 4 millioner daglige passagerer – til distriktet Golden Gai. Det lille område består af en håndfuld smalle gyder proppet med små izakaya-beværtninger med plads til kun 5-7 personer i hver. Med rødmalede vægge og fyldige lysekroner er baren Albatros det optimale sted at gnubbe skuldre og skåle i japansk blommevin med fremmede rejsende.

Park Hyatt Tokyo, Nishi-Shinjuku 3-7, Shinjuku

Albatross, Golden Gai 5, Shinjuku

DSCF4746.jpg

2. Shibuya

Rundt om den frodige Yoyogi Park strækker Shibuya sig. Begynd ved Harajuku-stationen og gå gennem det superkitchede Takeshita-stræde med dets 100 yen-butikker og hvinende dukkepiger i skoleuniformer. En kulturel oplevelse af de … anderledes.

På den anden side af shoppinggaden finder du restauranten Yai Yai. Her kan du sætte dig i ro og mag og beundre det japanske køkken fra nært hold. Okonomiyaki hedder den pandekageformede madret af mel, kål og æg, som steges på en stålplade og tilsættes kød, fisk og grøntsager efter behag.
Slut en dag i distriktet med en japansk punkkoncert på undergrundsspillestedet Star Lounge. Det er en oplevelse i sig selv at iagttage unge japanere skeje ud til musikken.

Yai Yai, Jingumae 6, Harajuku

Star Lounge, Udagawacho 4-7, Shibuya

3. Daikanyama og Shimokitazawa

Begge bydele er farverige bohemeområder med få turister, men hvis tiden i Tokyo er knap, kan du godt nøjes med det ene af dem, for rent stemningsmæssigt minder de en smule om hinanden.

I Daikanyama kan du slentre ad Log Road, der i stil med Paris’ og New Yorks hævede parker er en grøn sti med hippe caféer, mikrobryggerier og butikker langs ruten. Find derefter vej til den ikoniske T-Site-bygning, som blandt andet huser Tsutaya Bookstore – en af klodens mest overvældende boghandlere med tusindvis af bøger, magasiner og særprægede souvenirs.

I Shimokitazawa, som Vogue har udråbt til ’coolest neighbourhood in the world’, står den på vintageindkøb, gadekunst og people-watching for alle pengene. Er du en ægte kaffenørd, må du ikke snyde dig selv for et pitstop på den lille mokkaperle Bear Pond Espresso.

Log Road Daikanyama 13 og T-Site, Sarugakucho 5-17, Daikanyama

Bear Pond Espresso, Kitazawa 12, Shimokitazawa

CNV000036.jpg

4. Odaiba-øen

Ude i Tokyo-bugten ligger denne kunstige ø, som er en slags futuristisk Disneyland for voksne. Udsigten over den ikoniske Regnbuebro og byens centrum gør øen til en favoritdestination for fritidsfotografer, men flere af Odaibas egne attraktioner er bestemt også turen værd. Ikke mindst verdens første digitale kunstmuseum i Mori-bygningen. Her danner udstillingen TeamLab Borderless rammen om en grænseløs 3D-verden, hvor du i timevis kan bevæge dig rundt i et interaktivt landskab af lys, lamper, spejlrum og visuelle effekter.

På Odaiba ligger også den prisvindende sushirestaurant Sakura, og her kan du se frem til noget af det allerypperste ved japansk kultur og gastronomi. Indretningen er inspireret af landets traditionelle ryokan-kroer med rullegardiner af rispapir og brede vinduer med udsigt til små japanske haver. Til menuen skaffer køkkenchefen Eisuke Saito sine superfriske ingredienser fra det nærliggende fiskemarked på Toyosu-havnekajen. Skyl ned med stedets hjemmelavede sake.

TeamLab Borderless, Mori Building, Chome 1-3, Odaiba

Sakura Sushi, Hilton Hotel, Chome 8-9, Odaiba

DSCF5211.jpg

5. Akihabara

Tag med båden fra Odaiba og nordpå ad Sumida-floden med kurs mod Akihabara. Bydelen kaldes også Electric Town for sit enorme udvalg af elektronikbutikker og kulørte reklamesøjler. Har du allerede forsynet dig med kameraudstyr og hovedtelefoner, så brug i stedet lidt tid i M’s Pop Life, Japans og måske verdens største sexlegetøjsbutik. På syv etager kan du finde alle tænkelige gadgets til soveværelset.

Skøre påfund er i det hele taget et japansk speciale, hvilket næppe kommer bedre til udtryk end på de såkaldte maid cafes. Her får du serveret pastelfarvede lagkager af unge stuepiger, der som robotter taler om deres yndlingstegneserier, mens de klapper i hænderne. På @Home Café kan du få en hovedrystende oplevelse af den slags, du egentlig bare gerne vil glemme, men som du kommer til at huske for altid.

M’s Pop Life, Chiyoda 17, Akihabara

@Home Café, Sotokanda 11, Akihabara

Her skal du bo

Det er nemt at komme rundt i Tokyo med tog og metro, og et fint udgangspunkt til at opleve de forskellige bydele er det centrale Royal Park Hotel The Shiodome, hvor du får høj kvalitet for pengene – og en svimlende skyskraberudsigt fra 38. etage.

Bedste tidspunkt

Tokyo kan opleves året rundt, men det kan være en god idé at lægge rejsen uden for den meget varme og luftfugtige periode juni-august.

Sådan kommer du afsted

Seks gange om ugen kan man flyve direkte fra København til Tokyo Narita International Airport med SAS. Turen tager knap 11 timer.