Mad og drikke

Can Paixano er et xampanyeria – en lille cava/tapasbar – hvor englene forkæler din sjæl, hvis du giver lov. Her tager de ikke hensyn til din nordeuropæiske hang til orden. Der er varmt og proppet med mennesker. Regningen bliver holdt med kuglepen på bagepapir, og man betaler med kontanter. Cavaen bliver spildt, og man kaster affaldet på gulvet. Ja, det gør man. Giv slip. Giv efter. Du er catalaner nu.

Prøv stegt xoriço – chorizo – eller en tallerken Cecina de León – tørret oksekød. Der er forskellige cava på glas fra det søde over roséen til den tørre brut nature. Hvis I bruger 30 euro per mand, har I fået, så hatten passer. Det bliver ikke mere catalansk end det her.
Can Paixano, Carrer de la Reina Cristina 7

19921101-071335-pf_25Mb.jpg

Kaffe

Det kan være svært at finde god kaffe i Barcelona. Mælken er ofte dårlig og bønnerne hårdt ristet. Satan’s Coffee Corner råder dog bod på det ved at servere seriøst lækker kaffe. Kaffebaren ligger lidt afsondret ved en lille plads, punken blæser ud af højttalerne, og betjeningen er langsom, som kun spaniere kan gøre det. Prøv deres tallat, catalansk for cortado, hvilket nærmest er det eneste, en catalaner kan finde på at bestille. Fra menukortet bør du prøve deres ajo blanco, hvidløgssøsteren til gazpachoen.
Satan’s Coffee Corner, Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call 11

Fodbold og kultur

Michael Laudrup foretog som bekendt det forbudte skifte fra FC Barcelona til Real Madrid, og i mange år var han ikke en del af FC Barcelonas store museum. Men han forsvandt ikke fra de catalanske hjerter. Museet har gennemgået en stor ombygning, og man har så småt tilgivet elegantieren, der fik den spanske konge til at føle, at han ikke var den eneste monark i landet. Man deler museet med mange, men hvis du har hang til fodbold, så er et besøg nødvendigt. Se, om du kan finde Laudrups billede. Der er i øvrigt også udstillet værker af Dalí og Miró.
FC Barcelona Museum, C. d’Arístides Maillol